KENDİ KÜÇÜK, ÖZÜ BÜYÜK ÖYKÜLER

Emel Balıkçı'nın hacim bakımından küçük, içeriği bakımından büyük öykülerini okuduğum zaman, usumu arındıran ve kalbimi temizleyen o nefis duyguları hissettim. Deneme tarzında yazılmış olan bu öykülerde az sözle çok şeyler anlatılmış, fazlalıklar kırpılmış ve temizlenmiş. Öyle ki, bu yapıtlarda insanın ruhunu sıkacak tek bir sözcük dahi bulamazsınız. Yazar bize boyutları küçük olmasın rağmen öylesine güzel, harikulade bir dünya takdim ediyor ki, capcanlı kahramanları karşımıza yapmacıksız,gayet insancıl halleriyle çıkıyorlar. Zengin maneviyatları olan bu insanların olağanüstü kaderleri, yaşantıları vardır.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

KENDİ KÜÇÜK, ÖZÜ BÜYÜK ÖYKÜLER

Emel Balıkçı’nın hacim bakımından küçük, içeriği bakımından büyük öykülerini okuduğum zaman, usumu arındıran ve kalbimi temizleyen o nefis duyguları hissettim.

Deneme tarzında yazılmış olan bu öykülerde az sözle çok şeyler anlatılmış, fazlalıklar kırpılmış ve temizlenmiş. Öyle ki, bu yapıtlarda insanın ruhunu sıkacak tek bir sözcük dahi bulamazsınız. Yazar bize boyutları küçük olmasın rağmen öylesine güzel, harikulade bir dünya takdim ediyor ki, capcanlı kahramanları karşımıza yapmacıksız,gayet insancıl halleriyle çıkıyorlar. Zengin maneviyatları olan bu insanların olağanüstü kaderleri, yaşantıları vardır.

“Kaderin nameleri” kitabının kişileri, bu küçük Rodop köyünde yaşamış ve hala hayatta olan insanlardır. Öykülerdeki olayların tümü gerçekçi ve abartılara hemen hemen yer verilmemiştir. Ne var ki, bu köy insanlarının kaderleri dünyanın neresinde olursa olsun hemcinslerinin kaderleri ile örtüşmektedir.

Ayrıca öykülerdeki o eşsiz doğa güzellikleri, ilginç olaylar, enteresan konuşmalar, bilgeç açıklamalar, gönül kırmayan mizah, dramatik yaşantılar, sevinç ve hüzün, üstelik tövbeler, her okuyucunun ilgisini çekecek, gönlüne yatacaklardır.

Bundan başka bu yapıtta şiirsel çırpınışları, insan ruhunu okşayan kesitlere de rastlamak mümkündür. Okuyucu bunları kendi bulacak, yazarı hiç kuşkusuz alkışlayacaktır…

Bütün bunlar, okuyucuyu düşündürecek, ona estetik anlar yaşatacak ve onun biraz olsun ağırbaşlı, bilgeç yapacaktır.İnşallah, kitap hak ettiği hüsnü kabulü görür. Yazara daha nice yapıtlar diliyorum.

Todor ENÇEV

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN