HÖH'ÜN PROVOKASYONU, SAVCILIĞI HAREKETE GEÇİRECEK Mİ

Son yıllarda Türkiye'ye ve Türklüğe karşı hainliğini açık açık belli eden sözde Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) yeni kukla başkanı Mustafa Karadayı, anma töreninin hemen öncesinde disko tarzı bir müziğe kendisini kaptırarak, büyük sevinç içinde göbek atarcasına dans etmeye başladı. Oysa, 19 Mayıs, Cebel'de şehitlerimizi ve Bulgar zulmüne karşı verilen mücadeleyi anma ve saygı duruşu günü olarak anılan bir geleneksel etkinliktir. Yine de, bir parti başkanının bu çirkince, saygısız tavrını ve neden böyle bir şaşkınlık içinde dans etiğini düşünmeden edemiyoruz.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

HÖH'ÜN PROVOKASYONU, SAVCILIĞI HAREKETE GEÇİRECEK Mİ

Cebel'de, Başmüftü Vekili Ahmed Hasan, yaptığı duadan sonraki konuşmasında; “Bu topraklarda namus ve şeref için canlarını teslim eden şehitlerimizi özlemle anıyoruz. Nesillerimizin edep, terbiye ve imana ihtiyacı var. Evlat ve torunlarımız, acı ve güzel günler yaşadığımız bu topraklarda kimliklerini kaybeden insanlar değil, kimlikli, imanlı, şuurlu insanlar olsun” mesajını verdi.

Son yıllarda Türkiye’ye ve Türklüğe karşı hainliğini açık açık belli eden sözde Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) yeni kukla başkanı Mustafa Karadayı, anma töreninin hemen öncesinde disko tarzı bir müziğe kendisini kaptırarak, büyük sevinç içinde göbek atarcasına dans etmeye başladı.

Oysa, 19 Mayıs, Cebel’de şehitlerimizi ve Bulgar zulmüne karşı verilen mücadeleyi anma ve saygı duruşu günü olarak anılan bir geleneksel etkinliktir. Yine de, bir parti başkanının bu çirkince, saygısız tavrını ve neden böyle bir şaşkınlık içinde dans etiğini düşünmeden edemiyoruz.

Bildiğimiz kadarı, Mustafa Karadayı, Paşmaklı’nın (Smolyan) Borino köyünden. Bu bölgenin insanları, dinlerine çok bağlı ve saygılı birer müslümandır. Ancak, Karadayı, çeyrek asırdır Sofya’da bir Bulgar milliyetçisi olan Ahmed Doğan'ın himayesinde olup, kendi öz kimliğinde uzaklaşmış birisidir.

Doğan, soyadını özellikle bu zata Bulgar gizli devleti verdiği konuşulur. İki yıl öncesi, bir parti içi darbeyle Türk Genel Başkan Lütvi Mestan’ı ihraç ederek, yukarıda adı geçen Borinolu Mustafa’yı partiye kukla genel başkan olarak tayin eden ve son yıllarda medyalara sık sık Türkiye düşmanlığı mesajları veren aynı zat, belli ki, bu yıl kadrolu elemanlarına özel karalama, konuşmaları, yuhalama, sloganlar atma veya kısacası rezalet çıkarma talimatı vermiştir. Bu talimatlar doğrultusunda, aynı geçen yıl olduğu gibi, Bulgaristan’ın her köşesinden partili militanlar ve yevmiyeciler, Cebel'e getirilmiştir ve bir daha bu siyasi parti cümle aleme rezil olmuştur.

Acaba, her yıl 21 Ekim’i, (21 Ekim 1912, Kircaali’nin Bulgar ordusu tarafından istilâ ve sivil Türk halkının katliam günü.) coşkulu bir bayram olarak, Kırcaali’de davul zurnayla kutlayan bu HÖH’lü zihniyet, Cebel’deki şehitleri anma törenini de böyle bir davul zurna bayramına mı çevirmek istiyor?

Ben bir yerli Cebelli olarak buradan soruyorum:

Aşırı militanlaşmış ve radikalleşmiş olan HÖH’ün, takındığı bu rezalet tavırlar, tarihimize ve şehitlerimize karşı olan saygısızlığı daha ne zamana kadar sürecek?

Biz Cebelliler, bu provokasyonlar karşısında daha ne zaman kadar suskun kalacağız?

Ayrıca, Bulgaristan devletinin resmi makamlarına da soruyorum;

Bu tür çirkin provokasyonlar, demokratik ve legal midir?

Cevdet MUSTAFA

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN