GÜMÜLCİNE'DE DR.AHMET SADIK ANILDI

'Dr. Sadık Ahmet'in 23. ölüm yılında birleştirici rolünü görmek bizi çok memnun ediyor. Özellikle Batı Trakya'daki soydaşlarımızın bu hassasiyetlerinin devamını ülke olarak memnuniyetle izliyoruz. Sizlerin 'Türk' kelimesi kullandığınız için neler çektiğinizi, Sadık Ahmet'in zamanında nelerle karşılaştığını ve sizlere 'Türk' kelimesini nasıl miras bıraktığını ve sizlerin de bu mirasa nasıl sahip çıktığınızı gururla izliyoruz. Zor görev sizler için artarak devam ediyor. Bunu sonraki nesillere aktarmak, bu fedakarlığı yapmak sizlerin görevi.'

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

GÜMÜLCİNE'DE DR.AHMET SADIK ANILDI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Gümülcine’de Batı Trakya Türklerinin sembol ismi olan Dr. Sadık Ahmet’in kabri başında düzenlenen anma programına katıldı. Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türkleri üzerinde birleştirici bir rol üstlendiğini belirten Bakan Ersoy, şunları söyledi:

“Dr. Sadık Ahmet’in 23. ölüm yılında birleştirici rolünü görmek bizi çok memnun ediyor. Özellikle Batı Trakya’daki soydaşlarımızın bu hassasiyetlerinin devamını ülke olarak memnuniyetle izliyoruz. Sizlerin ‘Türk’ kelimesi kullandığınız için neler çektiğinizi, Sadık Ahmet’in zamanında nelerle karşılaştığını ve sizlere ‘Türk’ kelimesini nasıl miras bıraktığını ve sizlerin de bu mirasa nasıl sahip çıktığınızı gururla izliyoruz. Zor görev sizler için artarak devam ediyor. Bunu sonraki nesillere aktarmak, bu fedakarlığı yapmak sizlerin görevi.”

Gümülcine'deki anma törenine, DOST partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan da katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN