GÜCÜNÜZÜ, KİMLİĞİNİZ İÇİN BİRİKTİRİN

*Nurhan Atasoy - Dünya çapında 15 kitap çıkarmayı başaran bir çılgın profesör. * Kitapları sadece bilgide değil kiloda da ağır: En az 4-5 kilo. * 'Söz uçar, yazı kalır. Kimliğinize sahip çıkmazsanız, aksi takdirde çocuklarınızı kaybedersiniz.' * Türk kimliğimizi iyi tanımamız gerekir. Biz neyiz? Bunu bildiğimiz zaman kuvvetimiz artacaktır.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

GÜCÜNÜZÜ, KİMLİĞİNİZ İÇİN BİRİKTİRİN


 

*Nurhan Atasoy - Dünya çapında 15 kitap çıkarmayı başaran bir çılgın profesör.

* Kitapları sadece bilgide değil kiloda da ağır: En az 4-5 kilo.

* "Söz uçar, yazı kalır. Kimliğinize sahip çıkmazsanız, aksi takdirde çocuklarınızı kaybedersiniz."

* Türk kimliğimizi iyi tanımamız gerekir. Biz neyiz? Bunu bildiğimiz zaman kuvvetimiz artacaktır.

Ünlü Profesör Doktor Nurhan Atasoy (68), Türkiye'nin en ilgi çeken bilim insanlarından birisi. Yaptığı her araştırma, yazdığı her kitap dünya çapında ilgi görmekte, bütün bilim insanları gibi o da biraz tuhaf biri. 42 yıl her gün, Topkapı Sarayı'na gidip Osmanlı hayatı ile ilgili araştırma yapan birine tuhaf denmez de ne denir?

‘‘Sanat tarihçisi demek hamal ve fotoğrafçı demektir’’ diyen, babasının ona bıraktığı evi satarak araştırmalarına konu olabilecek her türlü tarihi parçanın fotoğrafını çekmek için fotoğraf makinesi alan, Edebiyat Fakültesi'nin dekanlığını yapan, Anadolu Medeniyetleri sergisini açan o. Kapısını çalmayan yok. Ferzan Özpetek film yaparken, Orhan Pamuk kitabını yazarken kendisinden feyz almışlar. Arada da dünya çapında 15 kitap çıkarmayı başaran bir çılgın profesör. Kitapları sadece bilgide değil kiloda da ağır: En az 4-5 kilo.

Geçenlerde, ünlü profesörümüzün, Batı Trakyalı Türk kardeşlerimize verdiği bir konferans büyük ilgi gördü ve salondakilerin alkışlarını topladı. Yakın zamanda Bulgaristan menşeli bir kültür derneğinin davetiyesini de geri çevirmeyeceği ümidiyle, Prof.Dr. Nurhan Atasoy'un son konferansından, Misyon gazetesi okuyucuları için bazı satır başlıkları seçtik;

"Hep birlikte enerjinizi, kendi kimliğinizi korumak için toplayın. Büyüklerinizin sizlere anlattıklarını notlar alarak tutun. Söz uçar, yazı kalır. Kimliğinize sahip çıkmazsanız, aksi takdirde çocuklarınızı kaybedersiniz.

Herkesin ve her Türkün yapabileceği bir şeyler vardır. Herhangi bir mevkide olmamıza gerek yoktur. Bir çiftçinin de, bir bilim adamının da yapabileceği bir şey vardır. Muhakkak bir şeyler bulmalıyız. Bizler bu mücadeleyi el ele vererek, çalışarak yapabiliriz. Burada özellikle sizlerin ve hepimizin kimliğimizi iyi tanımamız gerekir. Biz neyiz? Bunu bildiğimiz zaman kuvvetimiz artacaktır.

Burada gördüklerim beni çok coşturdu. Sizlerin yerleşmiş olduğunuz bu topraklar, Osmanlı’nın Avrupa’ya adım attığı ilk topraklardır. Avrupa’da bir çok eser Türk kültürünün etkisi altında kalmıştır. Osmanlı’da kaftan kıyafeti, çeşitli işlemeler, giyim ve motifler, Avrupa’da önemli bir yer edinmiştir.

Biz, Türkler hem varlığımızı sürdürmüşüzdür, hem Avrupa’da kültürümüzle etki yapmışızdır. Ancak, kendimiz bunun farkında değiliz. Hep birlikte enerjinizi, kendi kimliğiniz için toplayın.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

BUNLARA DA BAKIN