DAĞA KÜSEN FARELER - 2.

Parti şaibeli kişilerden temizlenmiş ve çok daha güçlü, bundan önemlisi artık sağlam temeller üzerine oturtulmuş şekilde yoluna devam edecektir.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

DAĞA KÜSEN FARELER - 2.

Yazımıza başlamadan önce konumuzla alakalı DOST Partisi daha kuruluş aşamasındayken, 16.04.2016 tarihinde bu köşede paylaştığımız "DOST'a dost uyarılar" başlıklı yazımızın özetini verelim:

"Geçen hafta sonu, DOST Partisi’nin ilk genel kurulu yapıldı ve beklediğimiz gibi yoğun katılım oldu. Başlangıçlar önemlidir demiştik defalarca. Bu yakalanan ivme iyi kullanılmalı ve tempoyu düşürmeden yeni parti ülke genelinde hızla teşkilat yapılarını oluşturmalıdır. Ama bundan da öte yeni partinin atılacak temelleri en önemli konudur. Bu temeller dürüstlük, şeffaflık ve katılımcılık üzerine atılmalıdır. Büyük heyecan ve beklentilerle desteklenen parti, bu beklentileri boşa çıkarmamalı. Hedef kitle, tabandaki soydaşlarımız olmalı.

Ama DOST Partisi her geçen gün gücüne güç katmaya devam ettiği görüldükçe, partiye kendi menfaatlerini ön planda tutan, makam mevki peşinde koşan, her türlü yalaka şaibeli ve şahsiyetsiz kişiler katılacaktır. İşte bu noktada çok dikkatli olmak lazım.

Güçlü olmadığınızda asla yanınıza gelmeyecek bu tipler, aslında ilgileri size değil, sizin temsil ettiğiniz gücedir. Parti yönetimi, bu tür kişilere karşı dikkatli olmalıdır. Bu tür kişiler hep güçlünün yanında olan, menfaat için yapamayacakları şey olmayan, onur ve haysiyetten yoksun tiplerdir ama ileride bir sıkıntı yaşandığında gemiyi ilk terk eden yine aynı bu kişiler olacaktır.

İhanet eden yine ihanet eder. Bu durum bunların genlerinde vardır. Önemli olan koşarken yanınızda olanlar değildir, asıl yere düştüğünüzde yanınızda kimin olduğudur.

Bundan dolayı parti yönetimi bu tür kişileri öne çıkarıp da ilk günden beraber yürüdüklerini ihmal etmemeli. Adaletli ve dürüst olmalı. Yakalanan bu heyecan, umut ve büyük beklentiler boşa çıkmamalı. Bu çilekeş insanımız artık hayal kırıklığına uğratılmamalı.

Ama kimse kusura bakmasın, böyle bir durum gördüğümüzde…Hak yolundan sapma olduğunda tepkimizi ilk koyan biz oluruz.

Amacımız felaket tellallığı yapmak değildir. Sadece dost acı söyler misali…Yakalanan bu bahar havasının bir anda dondurucu kışa dönüşebileceğini hatırlatmak istedik."

***

Partinin kuruluş aşamasındayken paylaştığımız bu yazının özetini gerekirse bir defa daha okuyun. Bu yazıyı yazmamızın sebebi daha o günlerde parti içinde bu şaibeli tiplerin asıl amaçlarının insanlarımızın menfaatlerinden ziyade, kendi çıkarları için orada bulunduklarını net olarak tespit ettiğimizdendir. Ancak maalesef o günlerde bu kişiler hakkındaki gerçekler konusunda pek kimseyi ikna edememiştik. Seçimlerde baraj aşılamadıysa, temel sebep bunların partiyi sabote edici eylemleriydi. Ki bunlar eski parti tarafından tam da bu görevle oraya gönderilmişlerdi. Partiyi içeriden yıkmak ve dağıtmak ki zaten bunu da açıkça belli ettiler.

Gerek genel seçimler ve daha sonraki süreçte eski partinin etkinliklerine katılarak, gerek seçimler sonrası eski parti ile birleşme gayretleri içine girerek açıkça kimin adına faaliyet gösterdiklerini kanıtladılar.

Bu kişiler, DOST'u dağıtmak için eski partinin son kozlarındandı, ancak bu da işe yaramadı ve nihayetinde olaylar beklenen şekilde sonuçlanmıştır.

Daha fazla partide barınamayacaklarını anlayan bu kişiler, partiden istifa etmek zorunda kalmış ve peşinden gidenlere bakıldığında aslında ne kadar etkisiz oldukları da açıkça ortaya çıkmıştır.

Parti şaibeli kişilerden temizlenmiş ve çok daha güçlü, bundan önemlisi artık sağlam temeller üzerine oturtulmuş şekilde yoluna devam edecektir.

Her şey mükemmel olacak ve öyle olduğunu da hep beraber göreceğiz...

Gürçay CEM

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN