BÜROKRASİDE BEKLENEN DEĞİŞİM BAŞLADI

24 Haziran seçimleri sonrasında, siyasetten sonra, bürokraside de, Cumhurbaşkanlığı kadrolarından başlayarak, beklenen değişim başladı. Bütün kademeleri kapsayacak yenilenme, sil baştan yapılacaktır. Yeni yapılanmada, olması gerektiği gibi liyakate dikkat edileceği konusu, özellikle vurgulanmakta. Ama bu yenilenme sürecinde, belki de liyakatten daha önde tutulacak bir husus var, o da güvenlik konusu.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

BÜROKRASİDE BEKLENEN DEĞİŞİM BAŞLADI

24 Haziran seçimleri sonrasında, siyasetten sonra, bürokraside de, Cumhurbaşkanlığı kadrolarından başlayarak, beklenen değişim başladı. Bütün kademeleri kapsayacak yenilenme, sil baştan yapılacaktır. Yeni yapılanmada, olması gerektiği gibi liyakate dikkat edileceği konusu, özellikle vurgulanmakta. Ama bu yenilenme sürecinde, belki de liyakatten daha önde tutulacak bir husus var, o da güvenlik konusu. Yeni atanacaklar, en ince ayrıntısına kadar, güvenlik soruşturmasına tabi tutulmadan, görev başı yapmalarına izin verilmeyecek. Arkalarında kim olursa olsun, güvenlik soruşturmasına takılanların atamaları bizzat en üst iradenin emriyle yapılmayacaktır. Bu konuda ne kadar hassas davranıldığını, memurluğa yeni atananlar iyi bilir. Aylarca bekleme ve en ayrıntılı şekilde güvenlik taramasından geçirildikten sonra göreve başlayabiliyorlar. Doğrusu da budur.

Aynı durum, Balkanlar ve Bulgaristan için de geçerlidir. Artık oralarda muhatap alınacak kişiler, tek tek elemeden geçirilerek değerlendirilmeye alınmakta. Şaibeli ve güvenilmez kişilerle çalışma yapılmayacak. Bunlar tek tek tespit edilmekte. Biz de buradan; satılmışları, hırsızları, kendi çıkarları için camiamızı istismar eden beş paralık değeri olmayanları, okuyucularımız nezdinde deşifre etmek için boşuna gayret sarf etmedik. Buradaki karar vericiler, artık ikinci bir A.Doğan vakası yaşamak istemiyor. Bundan dolayı her şey ve her aday ince elenip sık dokunuyor.

15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminden sonra gerçekleşen operasyonların ardından, bunlardan boşalan pozisyonlara, liyakatli ve bundan öte güvenilir kişiler getirilmek isteniyorsa, göçmen camiası değerlendirilmeli diye yazmıştık. Bu camiada fazlasıyla liyakat sahibi kişi olmasının ötesinde (Üç beş önemsiz istisna hariç) FETÖ'cu olmadığını, bu camia her zaman vatanına, bayrağına sadık olduğunu, bölücü ve terörist faaliyetlerde bulunmadığını, boşalan görevlere, bu camianın insanları değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapmıştık.

Camiamızın durumuna gelince, artık nihayet birileri bazı hususları anlamış olacak ki, yeni yapılanmada camiamıza özel önem verilecektir. İnsanımızın yoğun olarak ikamet ettiği bölgelerde, değişik pozisyonlarda değerlendirileceklerini çok net biliyoruz. Atamalarda, liyakatin yanında demografik yapılanma da kriterlerin arasında yer alacak. Bundan dolayı burada STK'larımıza önemli görevler düşecek. STK'larımızın önerileri özellikle önem kazanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi, en önemli kriter güvenlik kriteri olacaktır.

Gürçay CEM

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN