BÜLENT TÜRKER'İN, ROTERDAM'DAKİ İLGİNÇ MÜZESİ

   Holanda'ya işci olarak gitti. Otostop yaparak oraya vardı ve günün birinde Avrupalı trilyoner iş adamlarına meydan okudu. Bülent Türker, bir Türk milliyetçisi ve tarih sevdalısı. 2015'te, Çanakkale'nin 100 yılında, Rotterdam'da Atatürk ve Çanakkale Müzesini kurmuş.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

 

BÜLENT TÜRKER’İN, ROTERDAM’DAKİ İLGİNÇ MÜZESİ
 

   Holanda'ya işci olarak gitti. Otostop yaparak oraya vardı ve günün birinde Avrupalı trilyoner iş adamlarına meydan okudu. Bülent Türker, bir Türk milliyetçisi ve tarih sevdalısı. 2015'te, Çanakkale’nin 100 yılında, Rotterdam'da Atatürk ve Çanakkale Müzesini kurmuş.

   Bülent Türker, bu müzeyi oluştururken, koleksiyon ürünlerini dünyanın her yerinden satın almış ve toplamış. Türk Bayrakları, Sancak, Kuran-ı Kerim, Altından Atatürk’ün gençliğe hitabesi, kılıç, süngü, Osmanlıca nutuk, tabancalar, mermiler, Atatürk ve Çanakkale Savaşı içerikli gazeteler, dergiler, Çanakkale Savaşı'nda kullanılan ilaç kutuları, sigaralıklar, giyim eşyaları, Atatürk’ün öldüğü günkü tüm gazete ve dergiler de yer alıyor koleksiyonda. 82 yaşındaki annesi Zehra Türker ve torunu Buğra, Bülent Türker’in en büyük destekçisi…309 m2 iki katlı ve bahçeli evini müze haline getiren Bülent Türker’in en değerli koleksiyon parçası ise Arjantin Cumhurbaşkanı'nın Atatürk'e hediye ettiği tabanca.

   İngiltere'nin başkenti Londra’daki ünlü müzayede salonu Christie’s’de düzenlenen Antik Silahlar Müzayedesi'nde, dönemin Arjantin Cumhurbaşkanı Marcelo Torcuato de Alvear tarafından Atatürk için özel olarak yaptırılan tabanca satışa çıkarıldı. Atatürk'ün tabancası, müzayedeye giren 81 kişiye sunuldu. Müzayedeye Hollanda'da yaşayan Kırklarelili Bülent Türker de katıldı. 15 bin Sterlinden başlayan açık artırmada, üzerinde altın harflerle, “General Mustafa Kemal” yazan Browning marka Atatürk’ün Tabancasını Kırklarelili Bülent Türker, evini satarak, 20 bin Sterlin’e satın aldı. Vergi ve diğer masraflarla birlikte tabancanın toplam fiyatı 26 bin sterlin, yani 50 bin Euro oldu…

   Kendisine “Çılgın Türk” lakabı verilen Bülent Türker, engellilere yaptığı binlerce motorlu motorsuz araba yardımı nedeniyle 2001 yılında Hollanda Kraliçesi tarafından kraliyet madalyası ile ödüllendirilmiş. 2005 yılında ise halk oylaması ile Hollanda da 40 yılın en iyi kalpli insanı seçilmiş. Türkiye’de yaptığı yardımlar ve özellikle Mehmetçiklere verdiği büyük desteğinden dolayı, 1999, 2002 ve 2005 yıllarında 3 kez Mehmetçik Vakfı'ndan madalya verilmiş. Yardımseverlikleri eğitimde de devam eden Bülent Türker’in yaptırdığı 3 okul var. 1999 depreminde İzmit Derince’de TC MEB Bülent Türker Ana Okulu, 2008'de Özürlüler okulu ve bir Anadolu Lisesi ile milli eğitime 3 okul hibe etmiş. Bülent Türker, Türkiye’de ise 7000 den fazla motorlu motorsuz engelli arabası, 6 ambulans, 33 diyaliz makinesi, kuvözler, 2 binden fazla kulaklık, birçok hastane makinesi, kalp ameliyatı ve değişik hastalıklarda kullanılan makineler bağışlamış…

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN