BİZDEN  TERÖR ÖRGÜTÜNE KİMSE KATILMADI

Bilindiği gibi hiç bir Bulgaristanlı Türk kardeşimiz şimdiye kadar dünya çapında faaliyet gösteren herhangi bir aşırı radikal İslam ve terör örgütüne katılmamıştır.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

BİZDEN  TERÖR ÖRGÜTÜNE KİMSE KATILMADI

*Bilindiği gibi hiç bir Bulgaristanlı Türk kardeşimiz şimdiye kadar dünya çapında faaliyet gösteren herhangi bir aşırı radikal İslam ve terör örgütüne katılmamıştır.

* Çirkin entrika örnekleri gündelik hayatımıza girmiş durumda. Hatta, kin ve düşmanlık yaymakta bir Başbakan Yardımcısı öncülük etmekte...

Son zamanlarda ülkemizdeki Müslümanlara karşı, bazı önemli çevreler tarafından düşmanca bir tutum sergilenmeye başlandı. Açıkça veya gizlice bizim bazı dini mabet ve sembollerimize el uzatılıyor, tasvip edilmeyecek çeşitli cinsten yazı ve resimler yapılıyor. Artık bu tür çirkin entrikaların örnekler gündelik hayatımıza girmiş durumda. Hatta, kin ve düşmanlık yaymakta bir Başbakan Yardımcısı öncülük etmekte...

Bunlar neden yapılıyor? Bilindiği gibi hiç bir Bulgaristanlı Türk kardeşimiz şimdiye kadar dünya çapında faaliyet gösteren herhangi bir aşırı radikal İslam ve terör örgütüne katılmamıştır. Bizden ne El Kayda'da, ne de EDAŞ'ta birileri görülmüştür. Bulgaristanlı Türkler, her zaman bu tür radikal akımlardan uzak durmuşlardır.

Son aylarda, bizim dinimize ve dini liderlerimize karşı asla tasvip edilmeyecek bazı üzüntü verici durumlarla karşı karşıyayız. Bunlara rahatlıkla din görevlerimizin maaşlarının devletimiz tarafından ödenmemesini de ekleyebiliriz.

Şimdiye kadar ülkemizde, Suriye'deki EDAŞ örgütü saflarında savaşmak için hazırlıklar yaparken yakalanan bir tek vatandaşımız mahkum edilmiştir. O da Hristiyan dinine mensup olan Bulgar Con Zahariev'tir.

Şimdi bu vesileyle her papazı, sadakatı yönünde testten mi geçirmeliyiz? Çok çirkin ve aşağılayıcı hamleler bunlar. Mutlaka her şeyin bir ölçüsü olmalı!

Ahmet HÜSEYİN,

Mestanlı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN