BERABER BAŞARACAĞIZ

Son yıllarda, bazı siyasi odakların partizanlığı ve Cebellileri Cebellilere karşı kullanmaya kalkışmaları, bizleri derinden yaralamakta ve üzmekte. İşte bundan dolayı, iktidarda kalmak veya iktidar olmak uğruna, aramıza düşmanca giren bazı şahısları, bizler daha fazla çevremizde barındırma malıyız. Artık, buna bir son vermeliyiz!

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

 

 

BERABER BAŞARACAĞIZ

Cebel halkı, tam 30 yıl önce totaliter rejime karşı çıkarak, özgürlüğün önünde geniş bir kapı açmıştır.

Bu şehrin adı Arapçada "dağ" anlamını taşımakta ve bilindiği gibi, dağlı insanı her zaman hür ve itaatsız olmayı tercih eder.

19 Mayıs 1989 tarihinde, bizim kahraman Cebel halkımız, baskıcı komünist rejimin temellerini derinden sarstı ve dünya komünizminin sembolü olan "Avrora" kruvazörünü batırdı...

Özgürlük seferberliğine çıktığımız o gün, ön sıralarda bizim cesur annelerimiz, eşlerimiz ve bacılarımız yürüyordu. Rodoplar'ın kadınları, böylece Berlin Duvarı'nın yıkılmasına kadar giden sürece katkı sağladılar ve çocuklarımıza özgür bir yaşantı sundular. Bu kadınlarımızın arkasında, bütün Cebel bölgesinin çilekeş halkı duruyordu ve kararlığımızın önüne çıkmaya hiç bir güç cesaret edemezdi.

Bizim şanlı isyanımız ve direnişimiz, aslında totaliter rejimin dayanılmaz baskı ve zulümlerinin doğal bir sonucuydu.

Sadece bizim gibi, zorla memleketinden kovulmuş ve mülteci ilan edilmiş kişiler, baba ocağının değerini ve sevgisini iyi bilir.

Bugün, hayal ettiğimiz demokrasi artık bir gerçek. Özgürce, dinimizi ve dilimizi kullanabiliyoruz. İfade özgürlüğümüz mevcut. Bulgarlar, Türkler ve Pomaklar aynı anayasal eşit haklara sahibiz. Tabi ki, demokrasi yolunda, çözüm bekleyen daha bir çok sorunumuz var.

Son yıllarda, bazı siyasi odakların partizanlığı ve Cebellileri Cebellilere karşı kullanmaya kalkışmaları, bizleri derinden yaralamakta ve üzmekte.

İşte bundan dolayı, iktidarda kalmak veya iktidar olmak uğruna, aramıza düşmanca giren bazı şahısları, bizler daha fazla çevremizde barındırma malıyız. Artık, buna bir son vermeliyiz!

Cebel şehri, ne yazık ki, 30 yıldır hak ettiği gelişimi ve ilerleyişi hiç bir şekilde görememiştir. İşsiz ve güçsüz kalan gençlerimiz, yurt dışına gitmiştir.

Nasıl vaktinde, ülkemizde demokrasinin yerleşmesinde öncülük ettiysek, bugün de bölgemizin gelişimini en üst sıralara çıkarmalıyız.

Bunu hep beraber başarabilir!

Sebahattin GÖKÇE,

Cebel

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN