Под прицела на бесовете...

В днешния глобален свят квалификацията включва и владеене на чужд език. Значи Н.Пр. Улусой е прав. Учете турски, освен английския, за да се реализирате по добре в „нашите' заводи, казва той.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

Какво ли не му казват отвчера хората, в смисъл, айде ефенди, хващай пътя за Анкара и не се меси в нашите работи. И защо? Казал по повод откриването на нов завод на Teklas Kauçuk Sanayi ve Ticaret в Кърджали.

„Колкото повече нараства броят на онези български граждани, които освен български владеят добър устен и писмен турски език, толкова повече това ще увеличи потокът на турски инвестиции в страната“.

Възмущението на ВМРО е ясно. Бизнесът им е такъв - да не са луди да говорят за работа и чужд език, когато могат да говорят за Родината, за България! Но Корнелия Нинова? Тя защо! Нали трудът е нейното вдъхновение, нали нарастването на трудовата заетост е нейното щастие!

Икономистите напоследък се оказаха измежду най-умните хора в тази страна. Те измерват ръста на доходите, а доходите както знаем, зависят от това колко и как работим. Формулата е достъпна за целия европейски и американски свят. Ако работиш според квалификацията си, ще е видимо кариерното ти развитие и увеличение на възнаграждението. В днешния глобален свят квалификацията включва и владеене на чужд език. Значи Н.Пр. Улусой е прав. Учете турски, освен английския, за да се реализирате по добре в „нашите“ заводи, казва той. С други думи, ако произвеждаш каучукови водни съединения и пластмасови изделия за най-големите компании в автомобилостроителния бранш, не е достатъчно физическа кондиция и диплома за средно образование. Дали ще си китаец, сириец, или българин, когато работиш в чужда фирма е добре да знаеш и езика на собствениците. Първата работа на китайците преди да развият дребния си бизнес на "Илиенци", е да научат български. И го научиха, нали така! Е, не могат да четат Георги Господинов, но ще го преживеят.

Корнелия Нинова и ляво-патриотичното население в България има доста развинтена фантазия за пазара на труда и икономиката като цяло. Някакси от Ленин, Сталин и българския марксизъм им е останало крайно погрешното впечатление за експлоататорите капиталисти и добродетелния пролетариат. В днешно време социалистите на Корнелия все гледат да надъхат населението срещу бизнеса и да го окайват на 1 май как той, бизнесът е омерзително-олигархичен, докато трудовият човек направо отива в рая, толкова е морален, почтен, възхитителен. Не й хрумва на лидерката и на цялото БСП, че е добре да предлагат друга гледна точка на пролетариата. Да се научи да работи както китайското семейство на Илиенци и да изучи повече от един език. Може и да забогатее, този трудещ се. А може и да не забогатее и да гласува само за Корнелия, синдикатите, Кольо Парамов и старите комунисти.

Вместо да се тръшкаме, че турският посланик ни е казал да учим турски и да се вкисваме комплексарски от призивите му, по-добре да си седнем на четирите букви. И да се научим да учим повечко. В специалността „тюркология“ на Софийския университет местата никога не са заети, а видимо трябва! "Теклас България" плаща добре. По-перспективно е да сме пазарни, отколкото "леви". Или патриоти. От тези, на Джамбазки, Каракчанов, Сидеров, Симеонов.

Извинете, Ваше превъзходителство! Бедата ви е,че произнесохте речта си на празника на Св.Св.Кирил и Методий. У нас честването на славянските братя по правило причинява клаустрофобия. Страх от чужди култури, в това число и езици.

Юлиана Методиева

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN