*** ANKET*** ANKET*** ANKET***

Yeni çıkan Misyon isimli gazetenin, daha ziyade ve geniş çaplı hangi konulara el atmasını umut ediyorsunuz? Ne gibi önerileriniz ve tavsiyeleriniz olabilir?

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

*** ANKET*** ANKET*** ANKET***

Soru 1.

Yeni çıkan Misyon isimli gazetenin, daha ziyade ve geniş çaplı hangi konulara el atmasını umut ediyorsunuz? Ne gibi önerileriniz ve tavsiyeleriniz olabilir?

Halime NALBANTOĞLU, İstanbul, emekli;

Genellikle iki vatanım arasındaki siyasi, ticari ve komşuluk ilişkilerinin doğru yansıtılması yandaşıyım. Vize ve diploma denklik sorununun ortadan kaldırılması için katkınız olsun. Bana, iki ülke arasında birini seç deseniz, elbette Türkiye der, ama aklım Deliorman'da kalır. Hayırlı olsun, iki ülkedeki okuyan kesim için ve en önemlisi de Misyon gazetesi ekibine! Başarılarınız daim olsun, arkadşlar!

Burak KOÇANOĞLU, İstanbul, üniversite öğrencisi;

Yeni gazetede, Türkiye, Bulgaristan ve bütün Balkanlar,  gerçekçi ve doğru bir şekilde tanıtılsın. Elektronik versiyonda ise aktüel Bulgarca yazılar da olabilir, böylece suyun ötesindeki ilgili resmi makamlar ve şahıslar problemlerimizle tanış olur. Siyasi partilerimiz ve derneklerimiz yayıncılık alanında amatör kümede kaldı. Üç beş kişi etrafında dönüyor. Bu kısır döngüyü Misyon kırabilir. Bundan dolayı, sabırla beklenen bu yeni yayına destek olarak, sahip çıkalım...

Şaban GÜLER, Bursa, yazar;

Göçmen camiasına ve memlekettekilere hayırlı olsun, yeni gazetemiz uzun ömürlü olsun! İnşallah, tarafsız bir gazete olarak, sözde değil, özde kalır!

Bulgaristan'daki siyasi kuruluşlardan ve bunların yöneticilerinden ne gibi beklentileriniz var? Acilen hangi sorunlar çözüm beklemekte?

Erdoğan Yusref SOFUOĞLU, Şumnu, öğretmen;

Neleri okumak isterim? Güncel, Bulgaristan ve Türkiye haberler,ayrıca syasi yorumlarda benim tercihimdir. Başka medyalarda bulamadıklarımı Misyon'da okumak isterim. Bizler, buralarda ana vatanımızı daha yakınımızda hissetmek arzusu ile yanıp tutuşuyoruz. Bir de ilan sayfaları isabetli olur...

Nasuf DAİL, Dulovo, halk ozanı;

Bu gazeteyi çıkarmanız çok doğru bir karar. Ben, Türk tarihine, kültürüne ve sanatına adını altın harflerle yazdıran ulu çınarların yaşam öykülerinden örnekler  okumak istiyorum. Ayrıca, Bulgaristan'da geçim derdinde olup ta, bütün şan, şerefiyle ve onuruyla hayat mücadelesi veren Türk kardeşlerimin dertlerinin yansıtılması taraftarıyım. Bu insanları, bir oy uğuruna harcayanların kumpaslarını deşifre etmenizi  bekleyeceğim. Yeni gazetemizin bahtı açık olsun!

Beysim ÖZTÜRK, Kastamonu, mabilyacı;

Lütfen, başkaları gibi, sadece Kırcaali haberleri yapmayın! Deliorman, Tuna'yı ve Dobruca'yı asla unutmayın! Bulgaristan'daki Türkler, bir tek Kırcaali bölgesinden ibaret değil.

Kuday ALBAYRAK, İstanbul, emekli;

Mümin kardeşim, gazetenin ilk sayısı çıkmadan, konular bayağı belirlenmiş sanırım. Yakın zamanda sivil toplum kuruluşlarımız ve siyasi partilerimizin konu edileceği , gazte çıkmadan belli oluyor. İsabet olur! Zira, bu dönemde bu gibi konuların konuşulması, yazılması elzemdir. Naçizane beni de uygun görürseniz, yazarak destek vermek isterim.

Zafer Fatme, Mestanlı;

Bizim topluluğumuzun eski ve yeni tarihini gün ışığına çıkarmalısınız. Osmanlının, Karaman beyliğini imha edip, bizleri Rodoplar'a sürmesinden ve bugüne kadar perde arkasında kalan tarihimiz mutlaka açıklığa kavuşturulmalı.

Fatme Selim Ali, Razgrad, belediye meclis üyesi;

Sanat, kültür - her bir daldan, mutlaka edebiyat ve gramer bilgileri olmalı. Ecdadımızdan kalan tarihi kalıntılar - belgesel, önemli siyasi gelişmeler. Eğer mümkünse tabi...

Mustafa MERT, İstanbul, emekli;

Hainlerin foyasını ortaya çıkarın, komünist alçakları, hepsini deşifre edin ki, hiç bir sır gizli kalmasın. Bize karşı uygulanan kültürel soykırıma geniş yer verin. Geçmişimizi asla unutturmayın ama hep beraber temiz bir geleceği de düşünmeliyiz...

Yeliz MÜMÜN, Bursa, eğitmen;

Psikoloji yazıları da olsun!

Mehmet İsmail KEÇİCİ, Yasenkovo, şair;

Tebrikler ! Yolu açık ve ömrü uzun olsun !

İbrahim KAMBEROĞLU, Çorlu, şair;

Yolunuz açık olsun, başarılar!

Ali AY, Bursa, emekli;

Tebrikler, can dostlarım!

Bayram ERAT, İstanbul, PODEF başkanı;

Tebrik ediyor, başarılar diliyorum!

 

Soru 2.

Siyasi kuruluşlarımızdan ne gibi beklentileriniz var? Acilen hangi sorunlara çözüm eli atılmalı? Bulgaristan'da veya Türkiye'deki sivil toplum örgütlerimizin (derneklerin) faaliyetlerinden memnun musunuz? İleriye dönük ne gibi önerileriniz var?

 

Osman HILMİ, Ofenburg, Almanya, işçi;

Bulgaristan'daki Türk ve Bulgar siyasetçilerimizden hiç memnun değilim, çünkü kendileri de biliyor ki, bir tek kendi çıkarları için politikanın içinde yer alıyorlar. Devleti ve milleti soyup soğana çevirdiler. Bizim gibi gençleri yabancı gurbet ellere mahküm ettiler. Bari, iç savaş çıkmasın, insanlar artık bunun için bile duacı oldu.

Erdinç RECEBOV, Ercek,işçi;

Yöneticilerimiz bize karşı dürüst ve sadık olmalılar, icraatlarına bakarsak, çoğunu beğenmiyorum. Bulgaristan toplumunun genelde yeni bir siyasi sisteme ihtiyacı bulunmakta. Tarımın ve ekonominin gelişmesi gerekiyor. Bir de sağlık sistemi çok zayıf ve paralı, adeta gücümüz yetmiyor.

 

Ali  MEHMEDOV, Sofya, memur;

Dinimize, dilimize ve gençlerimizin bu topraklarda  kalmaları için Türkiye'den yatırımcılar gelsin ama fabrikalarda çalışacak olan işçilerin haklarını da asla ihlal etmesinler. Geçen yıllarda, bazı Türkiyeli sahtekar girişimcilerden çok çektik; bunlar maaş ödemeden kaçtılar, sigortalarımızı bile ödemediler, hep karı kadın peşinde koştular. Buralarda hala bu tür iş adamları dolaşmakta. Sesini çıkartmış oluyorsan, hemen işten atılıyorsun. Bizim bu tür Türkiyeli yatırımcılara ihtiyacımız bulunmuyor. Siyaset ise pis iş, bundan dolayı tarafsız kalmayı tercih ediyorum...

Mehmet ARDA, Kırcaali, memur;

Her zaman birlikte hareket etmeleri gerekiyor, başka türlü tümü zarar görecek ve barajı aşıp Meclise girmeleri zorlaşacaktır. Tarım alanında dev adımlar atılması lazım, tarlalar bom boş, üretim sıfır. İnsanımız işsiz, sefalet içinde. Hayvancılık, aynı şekilde geri kalmış...

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN