АЛЕН ГУЛЛЕН, ПОСЛУШАЙ МЕ МОЕТО МОМЧЕ... -2.

Алекс Гуллен, може да е привърженик на извратената 'валерисимеоновщина' в България, но той трябва да научи и да знае, че същата България, а и Крумовград принадлежат и на покойния Юмер Осман, а и на всички Турци в България.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

АЛЕН ГУЛЛЕН, ПОСЛУШАЙ МЕ МОЕТО МОМЧЕ... -2.

Както е видно, Алекс Гуллен, е написал горните редове.От както напуснах България, доста странни имена се появили, но мен по-вече ме озадачи неговият коментар.

Поетът и писателят Юмер Осман е един от най-добрите литературни творци не само на Крумовград, а на целият Кърджалийски край, където в началото на ХХ- ти век, почти не живееха никакви българи. Едва в началото на отминалия век в самия град Кърджали се установили първите българи занаятчии от района на село Петково, Смолянско. Врангаджии са им викали на тях и обикновенно тези пришълци се занимавали с калайджийство, зидарство, дюлгерство, бакърджийство и т. н.

Алекс Гуллен, ужким не е чул и не можел да произнася името на бившия Крумовградски жител, роден в близкото село Козино. А този човек е написал и издал 21 книги, 27 години е учителствал в този район, дълги години е бил редактор в областния вестник.

Алекс Гуллен, вероятно е анонимното име, на някой заблуден и продажен Българин, Помак или Турчин. Поради тази причина е нормално да се дразни от Турските сериали, от изучаването на Турския език в Българските училища и намерението на общината да преименува една от улиците в града на името на Юмер Осман.

Алекс Гуллен, има правото да се дразни от каквото си поиска, но когато споделя някои свои помисли в гражданското пространство, то тогава може да получи и някои разяснения.

Турските сериали ги изкупуват за милиони долари самите Българи, никой не ги задължава.

Навремето в България имаше хиляди Турски училища. Къде и защо са изчезнали?

Нищо не пречи една от улиците в Крумовград да се назове Юмер Осман. Ако местната власт не беше от толкоз години в ръцете на ДПС, то отдавна културния дом в града щеше да бъде именуван с това име, защото литературния и обществен деец Юмер Осман, отдавна е заслужил с достойните си дела този жест.

От самата сегашна кметица Себихан Мехмед идва предложението за именуването на една улица, но аз дълбоко се съмнявам в нейните добри намерения . Тя по- скоро прави евтин пополизъм с това предложение. Едва ли нейната деспотична партия ще и позволи подобно нещо. Докато аз пишех тези редове, научих, че въпросната кметица вече е оттеглила собственото си предложение...

За Алекс Гуллен, Едирне е Одрин, но за мене Кошукавак е Крумовград?

Юмер Осман е роден и израснал в Крумовград. Той е писател от Турски произход и принадлежи на цяла България. Алекс Гуллен е бил против някоя улица в България да носи име на Турски писател.

Алекс Гуллен, може да е привърженик на извратената "валерисимеоновщина" в България, но той трябва да научи и да знае, че същата България, а и Крумовград принадлежат и на покойния Юмер Осман, а и на всички Турци в България.

Алекс Гуллен, ти знаеш ли, колко родолюбци турци от Кърджалийския край са загинали, като Български военни в защита на България? Аз го знам, още ми е ясно и това, че за тях до сега не са издигнати никакви паметници, никакви улици не носят техни имена...

Алекс Гуллен, истинския Крумовгадчанин не дели комшиите си по етнически признак. Някой ден, ти преспокойно ще можеш да разкарваш внуците си по улица "Юмер Осман," даже можете да оставите букет от теменужки пред бюста на този именит ваш съгражданин - литературен творец.

Алекс Гуллен, достоен човек и творец беше Юмер Осман. В началото на 1970'те години, Български и Турски комунисти изверги му спретнаха в Кърджали измислен съдебен процес и му лепнаха 5 години затвор.

Знаеш ли защо? Защото беше написал няколко книги, в които описваше жестоката политическа ситуация в България, предстоящите жестоки зулуми над турците и останалите етноси в България. Беше предал тези не отпечатани книги за прочит на неколцина свои доверени приятели, но един мерзавец беше го предал на властите. .

А в затвора, вместо болния му бъбрек, са махнали здравия. За да умре по-скоро! Изпратиха го и на заточение в остров Белене. После го изгониха и от собствената му родина. Такива ми ти работи!

Но, Юмер Осман не умря! Името и книгите му живеят. Алекс Гуллен, не се опитвай и ти да го убиваш още един път...

Мюмин ТОПЧУ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN