Hasan Aziz rahatsız olmuş, imza kampanyasının arkasında güya düşkün insanlar duruyormuş

DPS Genel Başkanı Yardımcısı ve Kırcaali Muhtarı Hasan Azis, DOST Partisinin başlattığı Milli Azınlık Statüsü için imza kampanyasını, düşkün insanların, kendilerini siyasi ve toplum sahnesinde görebilmek için bir inisiyatif olarak yorumladı.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

 

Hasan Aziz rahatsız olmuş, imza kampanyasının arkasında güya düşkün insanlar duruyormuş

Bugün Bulgaristan Milli Radyosu'nun Kırcaali muhabiri Valya Apostolova'ya konuşan, DPS Genel Başkanı Yardımcısı ve Kırcaali Muhtarı Hasan Azis, DOST Partisinin başlattığı Milli Azınlık Statüsü için imza kampanyasını, düşkün insanların, kendilerini siyasi ve toplum sahnesinde görebilmek için bir inisiyatif olarak yorumladı.

Radyo yayınından sonra, akşam üstü Kırcaali caddelerinde görüştüğüm vatandaşlar, Hasan Aziz'in bu sözlerini büyük öfke ve tepkiyle karşıladıklarını belirtmekten hiç sakınmadılar.

Sunulan azınlık statüsü projesini, kendisinin paylaşmadığını ve bu imza kampanyasının Kırcaali'den start almasından dolayı duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Hasan Aziz, belli ki, Kırcaali'de yaşayan Türklerden bayağı sert tepki ve eleştiri alacak.

"Vızrojdenstsi" semtinde oturan Ali Hayrullov ise bize şunları söyledi;"

Yıllardır beklediğimiz Türk azınlığının tanınması için, tabi ki, elimizden gelen desteği vereceğiz.

Bizim muhtar, herhalde başka gezegende yaşamakta ve ne konuştuğunun farkına bile varamıyor.

DPS her zaman bu tür inisiyatiflere karşı çıkmıştır. Kendi partisinden olmayanları düşkün insanlar olarak tanımlamak, acaba Hasan Aziz'i Lütvi Mestan gibi tecrübeli bir siyasetçiden daha popüler mi yapacaktır? Hiç sanmam, Kırcaali şehri, Hasan Aziz'in ve DPS'nin tapulu malı değil..."

Bora TAMER,

Misyon Gazetesi

Bulgaristan Temsilcisi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN