Güncel

Güncel Haberleri

Yaşamak da bir sanattır

*** Argo tabiriyle: " Yuvarlanıp gidiyoruz..." *** Solumda yemyeşil Gaziler Dağı, sağımda ise Gebze Merkez mezarlığı… Bir tarafta hayatın devam ettiği yer, bir tarafta bir çok sonlanan hayatın noktalandığı yer… *** Hayatın içinde, “Ben yürüdüm gitti, ben yaptım oldu” “Ben ne dediysem odur…” “Çıktım çayıra, Mevla’m kayıra!”.. Gibi çok sığ ve çok rahat davranış ve düşünceler insana bahşedilen yaşamı tehlikeye sokar bazen…

Tane Tane Düşünceler ve Söylenceler

*** Sivil Toplum Örgütleri zincirinde türlü türlü güzel mi güzel otantik adlarla sayıları binleri aşan göçmen dernekleri bulunur... Federasyonlar bulunur, konfederasyonlar bulunur, var da var... Bayram olur, seyran olur o derneklerin muteber temsilcileri giderler giderler Tuna boylarına, Rodoplar’a, yıldızlı mı, yaldızlı mı otellerde ağırlanıp uğurlanırlar... ***  "Türk ve Müslümanların veya onların hak ve özgürlüklerini destekleyen Bulgar oylarıyla seçilmiş milletvekilleri, Belediye Başkanları (Muhtarları), Belediye Meclis Başkanı ve üyeleri; Azınlıkların hak ve özgürlüklerinin savunucusu olduğunu iddia eden HÖH siyasi partisinin ulusal ve yerel yönetim kurulları, bu durumu bildikleri halde, çözüm üretecekleri yerine; ilgisizlik ve vurdum duymazlık sergileyerek, T. Jivkov'un asimilasyon politikasını, el altından ve sorumsuzca desteklemiş olmaktadırlar. Ne yazık ki, durum bu."

Istrancalı Çoban Şaban'ın Notları... AMAN ORMANCI

*** İstanbul'da 45 yıl yaşadım. İlk geldiğimde, Merter'de bir tabela vardı; 1.800.000 küsur nüfusu olduğunu gösteriyordu. 45 yılda, bir milyon sekiz yüz bin insan, 24 saat çocuk yapsak, yani Suriyelileri sollayıp gitseydik, yine bu rakama ulaşamazdık...

SÖZ, YAYINDAN FIRLAMIŞ BİR OKTUR

*** Yayından fırlatılmış bir okun geri alınmayacağını bilirsek eğer, o yayı çok ama çok dikkatli kullanmamız gerekiyor her alanda. Aksi halde, kırılan kalplerin sitemlerinden kurtulamayız ve sevginin yavrusu olan sitemler, en güçlü duyguları bile zedelemeye yeter.

Çalmak

Deveyi hamuduyla yutsan, dünyayı ballandırıp yutsan, doymaz gözlerimiz. Gözleri ancak toprak doyurur. Doyurur ama doyduğundan hiç kimsenin haberi olmuyor.

"Zapalkanı" verir misin?

*** Aldığım bazı duyumlara göre, bir takım Bulgaristan vatandaşları, Türk isimlerini geri aldıklarından dolayı pişmanlık duyuyorlarmış ve gidip mahkeme kararıyla yeniden Bulgar ismi alıyorlarmış.*** Bu kişiler şunu bilsinler ki, etnik aidiyet kutsal bir kaderdir. Bunun en önemli iki özelliği vardır; dil ve isim. *** Bizler bunlara sahip değilsek, artık bizim Türk toplumu olarak işimiz bitmiştir...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü kansere karşı mavi ve turuncu ışık yakacak

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nu inşa eden ve işleten ICA, dahil olduğu uluslararası kampanyalarla toplumsal bilincin artırılmasına ve farkındalık yaratmaya devam ettiğini açıkladı. Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü tarafından 'Dünya Kanser Günü' ilan edilen 4 Şubat'ta, Yavuz Sultan Selim Köprüsü kampanyanın sembol rengi olan mavi ve turuncu ışıklarla aydınlatılacağı duyuruldu.

Gün bugündür diyerek...

*** Elimizde olan hiçbir güzelliği ertelemeden, gün bu gündür diye, en olmayacak şeylerden zevk almayı öğrenmeliyiz. Gün bu gündür felsefesinden çıkacak olursak yola; yaşanmamış günleri, söylenmemiş sözleri, ulaşılmamış yolları, yazılmamış şiirleri, imkansızlık yollarını imkanlara çevirip hemen çıkmalıyız yola...

İşinden kovulan bir gazetecinin, böyle bir resepsiyonda ne işi olur demeyin...

*** Geçenlerde memlekette yaşayan tecrübeli bir gazetecinin, çalıştığı belediyede işine son verildi. Bu olay kimsenin dikkatini çekmedi. *** Görevinden neden mi alındı? Sadece yalaka ve yandaş gazetecilik yapmadığı için. *** Şimdi bana sakın, işinden kovulan bir gazetecinin, böyle bir resepsiyonda ne işi olur demeyin. O da kim oluyor sonuçta diye hiç dudak bile bükmeyin...

Şimdi bir komedyen; " Bu, bizim milletten değil!" diyor

İlluminati sulandırmalarını ele almamızdan rahatsız olan Cem Yılmaz bizi hedef gösterdi;  'Bunlar bizim milletten değil!' demiş. Milletimin adını söyleyeyim de aradaki fark iyice ortaya çıksın; - YÜCE TÜRK MİLLETİ.

Yurt dışında iş yapan Türkleri, 'Türk güvenlik şirketleri korusun' önerisi

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Terör Uzmanı Dr. Eray Güçlüer, Somali'de iş yapan Türk müteahhitlik firmasının şantiyesine düzenlenen bombalı saldırı, Türkiye ile Rusya arasında Libya'da ateşkesin sağlanması için yapılan Moskova Zirvesi ve Berlin'deki Libya Konferansı üzerine açıklamalar yaptı.

YURT DIŞINDA İŞ YAPAN TÜRK ŞİRKETLERİNİN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI

Libya, Somali, Katar gibi ülkelerde bulunan Türk askerinin görevinin teknik ve taktik destek sağlamak olduğunu vurgulayan Dr. Güçlüer, 'TSK tarafından o ülkelerdeki askeri ve yerel kolluk güçlerine eğitim, malzeme desteği veriliyor. Bunula birlikte örneğin Somali'de yol inşa eden Türk şirketinin güvenliğinin sağlanması da gerekiyor. Doğal olarak Türk askerinden böyle görevler de bekleniyor. Askerimiz bunu oradaki yerel güvenlik birimleri üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyor. Aslında burada yerel unsurlar ile Türk askeri arasında yarı geçişken paramiliter bir güce ihtiyaç var' diye konuştu.

'TÜRK ORDUSUNUN YÜKÜ DE HAFİFLER'

Dr. Güçlüer, 'Bence askerlerimizden ziyade devlet tarafından denetlenen, kanunen sınırları belli, Türkiye'deki özel güvenlik teşkilatlarına, yurt dışına iş yapan Türk firmalarının korunması için yetki verilmesi, önlerinin açılması gerekiyor. Yurt dışında iş yapan Türk firmaların o ülkelerle yaptıkları anlaşmalara bu maddenin konulması lazım. Türk özel güvenlik firmaları, yapılan işin ve iş yapan şirketlerin korunmasında görevli olmalıdır, bunun önünü açmalıyız. Bu düzenleme ordumuzun yurt dışındaki yükünü hafifletir ve Türk firmalarının yurt dışında çalışmalarının da önü açılır. Bunların devlete masrafları da olmaz' ifadelerini kullandı.

MOSKOVA ZİRVESİ'NİN ÜZERİNE BERLİN'İN GÖLGESİ DÜŞTÜ

Moskova Zirvesi'nin başında her şeyin yolunda olduğunu aktaran Dr. Güçlüer, 'Berlin'de Libya Konferansı'nın yapılacağı biliniyordu. Fakat Türkiye ile Rusya konferans öncesi taraflar arasında kalıcı bir ateşkesi sağlamak ve bu ateşkes üzerinden siyasi yol haritası belirlemek için Moskova'da zirve düzenledi. Aslında zirvenin başında her şey yolundaydı. Libya'nın doğusunu kontrol altında tutan isyancı General Hafter, önüne konan ateşkes metnini de imzalamak üzereydi. Son anda çark etti, biraz zaman istedi. Sonra ateşkesi imzalamadan Moskova'yı terk etti. Aslında Moskova Zirvesi'nin üzerine Berlin'in gölgesi düştü. Çünkü Moskova'da ateşkes imzalansaydı. Avrupa ülkelerinin Libya'ya istedikleri gibi müdahil zorlaşacaktı ' ifadelerini kullandı.

'BERLİN'DEN HAFTER'E TALİMAT VERİLDİ'

Türkiye ile Rusya'nın iş birliği ile Libya'da ateşkes sağlansaydı, Avrupa ülkelerinin artık bir fonksiyonunun kalmayacağını vurgulayan Dr. Eray Güçlüer, 'Berlin'deki Libya Konferansı'nda ne konuşulacaktı, zaten ateşkes olmuştu. Sadece ateşkesin siyasi yol haritası tartışılabilirdi. O yüzden Berlin'den Hafter'e talimat verildi. Talimatı, Almanya üzerinden Avrupa ülkeleri verdi. Avrupalı ülkeler 'bizim olmadığımız ateşkesi istemiyoruz' dedi. Berlin konferansına kadar Hafter pek çok saldırı yaptı, limanları abluka altına aldı. Moskova'da ateşkes anlaşması imzalansaydı kan dökülmezdi' dedi.

UMH'NİN ORTADAN KALMASINA YÖNELİK TEHDİT DURDU, TÜRKİYE BARIŞIN ANAHTARI OLDU.

55 maddelik ateşkes metninin imzalanmasını, BM tarafından Libya'nın meşru hükümeti olarak tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) ortadan kalkmasına yönelik tehdidin durması olarak okuduğunu söyleyen Dr. Güçlüer, 'Meşrutiyeti olan hükümeti ortadan kaldırmakla görevli Hafter gibi bir aparatın durması, meşru hükümetin güçlenmesine zemin hazırlayacaktır. Meşru hükümetin güçlenerek Hafter karşısında bir denge oluşması için ateşkesin imzalanması son derece önemliydi. Türkiye Libya'da barışın anahtarı oldu' diye konuştu.

'ATEŞKEŞ ANLAŞMASINI HAFTER BOZMAK İSTYECEKTİR'

Dr. Güçlüer, 'Hafter ile yapılan anlaşma kalıcı olur mu? Bence zor. Hafter'in ateşkesi bozma ihtimali yüksektir. Çünkü Hafter'i oluşturan, destekleyen arkasındaki güç zeminin arasında çatlaklıklar, çıkar çatışmaları var. Ancak bölgedeki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin varlığı önemli bir denge unsurudur' ifadelerini kullandı.

Турция e с дългогодишна традиция в приемането на чуждестранни студенти в учебните си заведения

Председателят на Агенцията за турците в чужбина и сродните турски общности (YTB) г-н Абдуллах Ерен, заместникът му г-н Саит Юсуф и г-жа Фатме Индже – експерт в отдел „България“, посетиха Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ на 21 януари 2020 г.

( 2. ) İstendiği zaman önümüzde aşılmayacak yüksek dağlar kalmaz.

*** İlk kez Türkiye Bursları'na bu kadar yoğun ilgi oluşturulmuştu ve salon genç üniversite adaylarınla dolmuştu. Deme ki, başarının sırrı özverili ön çalışmaktan geçiyor ve istendiği zaman önümüzde aşılmayacak yüksek dağlar kalmaz. *** Aynı şekilde her bölgemizde olumlu bir yaklaşım sergilense ve ilgi uyandırmış olsak, inanın ki, toplum olarak bizim ufkumuz açılır ve genç kuşaklarımızın özgüveni artar, önleri açılmış olur.

( 1. ) Siz siz olun ve kimsecikleri dinlemeyin! Türkiye'deki üniversite kapıları sizler için açık...

*** Gidiyorlar ama elleri boş dönüyorlar, kendileri işini gücünü bırakıp oralara asla sadaka filan toplamaya gelmiyorlar. Bu iyi niyet elçilerimiz, sadece Türkiye Bursları sayesinde anavatanda ücretsiz eğitim görecek gençleri davet ediyorlar... *** Salonlar neden boş kalıyor? Neden birileri, Türk gençlerinin Türkiye'de yüksek eğitim görmelerini istemiyor ve bu anlamda hiç bir katkı sağlamıyor? *** Bulgaristan'daki Türk Toplumu, buna göçmen camiası da dahil, Türkiye Bursları'nı bir nevi açıkça boykot ediyor diyebiliriz.

Uzmanından uyarı: Yakın arkadaşlar sigara, obezite ve boşanmalara neden oluyor

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden (İAÜ) Psikiyatrist Prof. Dr. Cebrail Kısa, uzun zaman geçirilen arkadaşlara dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Fazla zaman geçirilen arkadaşların sigara, alkol, obezite hatta boşanmaya bile neden olabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Kısa, 'Genelde gelişim çağında aileden destek görmeyen kişiler, arkadaşlarını rol-model alma, olumlu veya olumsuzu her davranışı kopyalama yönünde hareket eder' diye konuştu.  

En popüler mobil mesajlaşma uygulamaları belli oldu

Ajans Press'in, Statista verilerinden elde ettiği bilgilere göre, sosyal medya uygulamaları ile ilgili 2019 Ekim verileri açıklandı. Böylelikle dünya genelindeki en popüler mobil mesajlaşma uygulamasının WhatsApp olduğu görülürken, 1,6 milyar kullanıcısının olduğu kaydedildi. İkinci sıraya yerleşen uygulama ise 1,3 milyar kullanıcı ile Facebook Messenger olurken, üçüncü sıraya 1,1 milyar kullanıcı ile Wechat uygulamasının yerleştiği görüldü.

Hani nerede bizim teyyare?

Bu güzergahta başlayacak olan uçak seferleri için beş yıl öncesi de aynı tantanalı şekilde yazılıyor ve çiziliyordu.  Öbek öbek delegasyonlar o zaman da Nebettepe'yi görmek için gidip geliyorlardı... On yıl öncesi de gene aynı usanç verici teraneyi seyretmedik mi? On beş yıl öncesi de bu yönde adeta gökten müjdeler yağmıyor muydu?  

Soru sizden, cevap Leyla Abladan...

( GSM; 0536 029 66 93 ) www. Bulacademy.com / info @ bulacademy.com Bulgaristan Yükseköğrenim, Vatandaşlık ve Yatırım Danışmanlığı

Dünya Yanıyor

*** Demokrasi özgürlük demekmiş. Ama 30 yıldan beri özgür müyüz değil miyiz, ben anlayamadım. *** Güzelim Avustralya kıtası cayır cayır yanıyor. Ağaçlar, hayvanlar, insanlar çaresiz. Yangınlar devam ediyor, dünya seyrediyor. *** Her yer adeta bir cehennemi andırıyor. Sanki dünyanın sonu gelmiş gibi. *** Yeniden hiç kimseye bir “Dünya Yanıyor” kitabı yazmak nasip olmasa keşke!

Toplam 512 haber.