Güncel

Güncel Haberleri

Üniversite adaylarına tavsiyeler: Evde maskeyle deneme sınavı çözün

Koronavirüs salgını nedeniyle tarihi iki kez değişen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Bu yıl okula, kursa gitmeden evde online yöntemlerle sınava hazırlanan öğrencileri stres yapmamaları konusunda uyaran Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Nesteren Gazioğlu, bütün dünyanın olağanüstü günler yaşadığı bu dönemde adayların hedefe odaklanmalarını ve bol bol soru çözmeye devam etmelerini vurguladı.

Kim olduğumuzu çok iyi biliyoruz, bilmeyenlere ise duyurulur...

*** Bazı konularda çok hassas ve kırılgandırlar. Onların, kendilerine göre bir takım kırmızı çizgileri bulunmakta, olmazsa olmazları vardır. *** Böyle durumlarda bile adaletin tecelli etmesine inancı tamdır, fakat üzüntüye mahal veren kahredici devran hiç istifini bozmaz. *** Bizler genel olarak, Anadolu'yu Ana Vatan olarak biliriz ama asıl Balkanlar'dır bütün Türklerin Ana Vatanı.

Telefonlara en çok WhatsApp Messenger indirildi

Ajans Press, sosyal medya ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve PRNet'in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yıl sosyal medya ile alakalı basına 137 bin 258 haber yansıdığı tespit edildi. Yerel ve ulusal olmak üzere tüm yayın gruplarında sosyal medya ile alakalı yansıma çıkarken, Pubg oyununun geçen yıl 689 haber ile gündemde yer aldığı kaydedildi. E-spor faaliyetlerinin ise en çok haber yansıması bulan başlıklara arasında yer aldığı görüldü.

Çitlembikler Ala Boyanırken

*** At izinin it izine karıştığı alaca karanlıklarda, ölümü kuşanmış beklerken, pusuya yatmış ölümlerden hiç korkmadık. Hep bizim dirimizden, adımızdan, kanımızdan korktular. Dirimizi ve hayallerimizi amansızca kurşuna dizdiler.

Motosikletli gönüllülere akaryakıt desteği

Akaryakıt şirketi Aytemiz, Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) desteği ve valiliklerin izni ve koordinasyonuyla ihtiyaç sahiplerine gönüllü hizmet verecek olan 'Bin Motosikletli Gönüllü' projesinin akaryakıt ihtiyacını karşılayacağını duyurdu. Projeye katılan motosiklet kullanıcıları, sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde 08.00-22.00 saatleri arasında ve tamamen gönüllülük esasıyla şehir içinde tanıtıcı yelekleri ile görev yapacak.

'SORUMLULUK ÜSTLENMEK İSTEDİK'

Aytemiz Genel Müdürü Erol Varlık projeye verdikleri destekle ilgili olarak 'Dünya çapında yaşadığımız pandemi sürecini ülkemiz adına en az hasarla atlatmak için biz de üzerimize düşen görevleri eksiksizce yerine getirmeye çalışıyoruz. Virüsün yayılımını önleme sürecinde, yaş kısıtlarına takılan ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaması konusunda devletimizin aldığı önlemler çerçevesinde bu kitlenin özellikle sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağı konusu da gündeme geldi. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için biz de sorumluluk üstlenmek istedik. Motosiklet kullanıcılarının dostu bir şirket olarak bu kez de Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) desteğiyle ihtiyaç sahiplerine hizmet verecek olan 1000 kişilik gönüllü motosiklet kullanıcısının akaryakıtlarını karşılayarak vatandaşlarımıza fayda sağlamaktan dolayı çok mutluyuz. Tüm bu fedakarlıklar, önlemler ve desteklerle, sevdiklerimizle bir arada olacağımız günlerin en kısa sürede geri gelmesini umuyor ve evde kalmaya devam ediyoruz' dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise 1000 motosikletli gönüllü' projesine verilen destekle ilgili olarak, İçişleri Bakanlığı'na bağlı valiliklerin izni ve koordinasyonuyla kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu çatısı altında, ihtiyaç sahiplerine gönüllü olarak hizmet vermek için federasyonumuzun desteği ile 1000 kişilik gönüllü bir motosiklet takımı kurduk. Projenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan akaryakıt desteğini ise üç yıl önce 'Motorcu Dostu Trafik' sosyal sorumluluk projesinde yollarımızın kesiştiği Aytemiz sağlıyor. Bin gönüllü motosiklet kullanıcısının üstleneceği bu çok önemli görevde, akaryakıt ihtiyaçlarını Aytemiz'in karşılayacak olmasından dolayı çok memnunuz diye konuştu. 

Istrancalı Çobanının Koronalı Hayalleri

*** Dışarıdan davul sesi geliyor. İki kişiler, sosyal mesafeyi koruyorlar. Önden giden sigara içiyor, davul ile tokmak arkadan gelenin elinde. Hayırlı sahurlar! Allah oruçlarınızı kolay eylesin!

Sivil İtaatsizlik, Başı Bozuklar

*** Milyonlarca insan burnunun ucunu çıkarmadan, dünyanın her yerinde evlerinde otururken, benim güzel ülkemin sorumsuz insanları, acaba neden bu kadar kurallara aykırı davranıyorlar? *** Sahi sözlüklerimizde sevgi, saygı, adabı muaşeret gibi sözcükler vardı. Tüm uyarılara rağmen, hiç sebepsiz, sadece canları öyle istediği için sokaklara dökülenler, evlerinde buluşanlar, sanıyorum o sözcükleri unutmuş görünüyorlar.

Koronavirüs sonrası dünyayı neler bekliyor?

Koronavirüsün gündelik hayata etkisi tüm hızıyla devam ederken, salgın kaynaklı ekonomik ve siyasi analizler de iş dünyası tarafından da yapılıyor. Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yükselir de salgın sonrası öngörülerini paylaştı. Salgın yüzünden aşırı derecede zenginleşen veya fakirleşen ülkeler, şirketler veya şahıslar yeni dünya düzenini belirleyen unsurlar olacağını dile getiren Yükselir,  'Dünya çapında hükümetler, koronavirüs dolayısı ile işini kaybedip, gelirlerinden olan vatandaşlarını desteklemek adına çeşitli finansal paketler açıklıyor. Bunun yanında FED ve IMF gibi küreselleşmiş dünya ekonomisinin yapıtaşı olan iki kurum, ülkeler ile dolar likiditesi sağlamak adına dünyayı paraya boğuyorlar. Dünyaya verdikleri bu paraları geri istedikleri zaman, dünya ekonomisi tekrar bir krizle karşı karşıya kalabilir' dedi.

Bulgaristan iki günlüğüne sınır kapılarını bize kapattı

Bulgaristan Sağılık Bakanı, Türkiye ile olan bütün sınır kapılarından, bu ülkeye girişleri iki günlüğüne geçici olarak tamamen yasaklandı. Covid -19 pandemisinden dolayı alınan bu karar, 24 Nisan saat 00:00'dan 26 Nisan saat 11: 59'a kadar uygulanacak.

Geleneksel 'Askıda Ekmek' uygulamasına yoğun ilgi

Geleneksel 'Askıda Ekmek' uygulamasına koronavirüs krizi nedeniyle ilgi arttı.Veren el ile alan elin birbirini görmediği dayanışma, Bağcılar Belediyesi tarafından da 90 fırında yaşatılmaya devam ediyor. Özellikle ramazan aylarında çok rağbet gören projeye, yeni tip koronavirüsün ilerlemesiyle ilgi her geçen gün artıyor.

Ciddi sorunlarımız olduğu acı bir gerçek

Bulgaristan'daki azınlık Türk toplumunun birer temsilcisi olarak, ne olduğumuza ve tam olarak ne istediğimize bir karar vermemiz gerekiyor.

Allah, rahmet eylesin!

Kırcaali'nin Sağırlar köyü sakinlerinden 86 yaşındaki Hüseyin Mümün İlyas ( Yerlilerin Hüseyin lakaplı ) vefat etti.

Korona Günlerinde Yazmak

Korona günlerinden yazdığım bu mektubu siz kalbinize koyun yine de. Ruh halimi tam olarak anlatabildiğimi sanmıyorum. Birilerine ulaşabilmek, içim acıyor demek iyi geliyor yine de. Şu an başka bir yerde, kalbimi hissedip beni teselli edebilecek birilerinin yanında olabilmek isterdim. Daha neşeli, mutlu zamanlar olsun isterdim. Bazı şeyler hiç yaşanmamış, bazı virüsler ruha hiç bulaşmamış olsun isterdim.Hayatın bana yazacağı yeni mektupları kalbim çarparak bekleyeceğim yine de. Zarfı açtığımda gülümseyeceğim, sevinç çığlıklarıyla zıplayacağım günler de gelecektir elbet.

KORONA GÜNLERİNDE YAZMAK

Korona günlerinden yazdığım bu mektubu siz kalbinize koyun yine de. Ruh halimi tam olarak anlatabildiğimi sanmıyorum. Birilerine ulaşabilmek, içim acıyor demek iyi geliyor yine de. Şu an başka bir yerde, kalbimi hissedip beni teselli edebilecek birilerinin yanında olabilmek isterdim. Daha neşeli, mutlu zamanlar olsun isterdim. Bazı şeyler hiç yaşanmamış, bazı virüsler ruha hiç bulaşmamış olsun isterdim.Hayatın bana yazacağı yeni mektupları kalbim çarparak bekleyeceğim yine de. Zarfı açtığımda gülümseyeceğim, sevinç çığlıklarıyla zıplayacağım günler de gelecektir elbet.Bu mektubu size tüm iyi dileklerimle yazıyorum.

Kendimizden kaçamayız...

*** Güçlü olmadan güç veremeyiz ne yakınlarımıza, ne de sevdiklerimize. Sorun ne olursa olsun, onu aşmanın yolu bir tek bizde gizlidir, başaracağımıza inanmazsak eğer kaybetmeye mahkumuz. Güvensizlik taht kurmamalı içimizde, acılara yüz vermeden mağrur adımlarla, gerektiğinde, kendi ellerimizden, kendimiz tutarak yol almalıyız yarınlara.

Şehitler için Çanakkale'ye yürüyen gazi torunu, Eceabat'a ulaştı

Çanakkale Zaferi'nin 105'inci yılı nedeniyle şehitler anısına İstanbul'un Bağcılar ilçesinden Bağcılar Belediyesi'nin katkılarıyla elinde büyük bir Türk bayrağı ile yola çıkan ve eski dönem askeri kıyafet giyen Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş, Eceabat ilçesine ulaştı. Elinde Türk bayrağı ile şehir merkezine gelen Saffet Gümüş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna ve çok sayıda öğrenci tarafından karşılandı.

Marteniçka, Ötekileştirme Ve Bogoridi

*** Bunca yıldır, ait olduğumuz bu toplumdan soyutlanmaya, ayrıştırılmaya, ötekileştirilmeye, damgalanmaya, dışlanmaya ve yabancılaştırılmaya devam etmekteyiz. *** Günümüzde, bu Türk geleneğini tamamen unutanlar, her nedense, birden bire battal ve otantik bir inancın simgesi sayılan Marteniçkaya sarıldılar. Konuyu biraz daha irdelersek, herhalde bunun siyasi boyutuna da ulaşırız. *** Ben, Bulgar etnosunun düşmanı filan değilim, fakat her iki toplumun farklı kültürel ve dinsel yapısı olduğu inancını taşımaktayım.

Vahim bir manzara...

Aklım, beni yine zorluyor...

*** Biri çıktı, kim olduğunu anlarsınız, "İnsanlar eşittir, insan insanı sömüremez!" dedi ve bir felsefe geliştirdi. Araya başkası girdi, onun da kim olduğunu anlarsınız ve  '' Arkadaşlar, bu iş diktatörlukten geçer! "dedi.  Ne mi oldu? Milletin anası ağladı, hem de ne ağlamak... 

Toplam 512 haber.