Güncel

Güncel Haberleri

Konut aidatları el yakıyor en fazla bu ilçede aidat toplanıyor

Konum, sosyal alanlar, temizlik ve güvenlik hizmetleri gibi kıstaslara göre değişiklik gösteren konut aidatları büyükşehirlerde site ya da apartmanlarda yaşayan ev sahipleri ve kiracılar için büyük gider kaynakları arasında yer alıyor. GABORAS Gayrimenkul Borsası tarafından 5 Büyükşehir baz alınarak hazırlanan raporda, çarpıcı veriler ortaya çıktı. GABORAS Genel Müdür Yardımcısı Şevki Çatladı Türkiye'de her ay yaklaşık 1 Milyar 133 Milyon TL konut aidatı ödendiğini söyleyerek, 'İstanbul en fazla aidat ödeyen illerden bir tanesi. Yaklaşık 700 milyon TL'nin üzerinde her ay İstanbul'da aidat ödüyoruz. İstanbul'daki bu rakamı Ankara 139 milyon TL, İzmir 130 milyon TL, Antalya 81 milyon TL ve Bursa da 79 milyon TL ödeyerek takip ediyorö dedi.

Otomobilde '2. el sıfır' fırsatçılığı plaka takıp, yüksek fiyattan satıyorlar

Koronavirüs sürecinde otomobil fabrikaları üretime ara verdi. Bundan dolayı sıfır araç tedariğinde sıkıntılar yaşandı. Kredi faizlerinin düşmesiyle de sıfır araca olan talep arttı. Spot piyasasına yönelik araştırmalar yapan EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, talebin yüksek, arzın az olduğu dönemlerde piyasaya çıkan yeni modelleri bayilerden toplayarak, daha yüksek fiyatlara '2. el sıfır' olarak satanlara, 'spotçu' dediklerini söyleyerek, bazı galeriler bayilerden sıfır aracı alıp plaka takarak çok yüksek ücrete sıfır gibi sattığını dile getirdi.

Bu yazın modası renkli ve desenli elbiseler

Hazır giyim markası DeFacto, yaza özel elbise koleksiyonu hazırladığını duyurdu. Koleksiyonda, her rengin ruhuna özgü kesim ve desenlerle tasarlanan parçaların olduğu belirtildi.

Sabiha Gökçen'de dış hat uçuşları başladı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda yurt dışı uçuşları başladı. İlk uçuş, Anadolu Jet'in TK 7798 sefer sayılı Sabiha Gökçen- Londra uçuşu oldu. Seyahat etmek için Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen yolcuların ilk olarak termal kamerayla ateşleri ölçüldü. Ardından check-in işlemlerini gerçekleştirmek için yolcular sosyal mesafeye dikkat ederek sıraya girdi. Pasaport kontrolünden de geçen yolcular uçuş kartlarını kendileri okutarak uçağa bindi. Londra uçuşunu 08.50 Amsterdam, 09.10 Düseldorf seferleri takip etti. AnadoluJet'in yurtdışı uçuş planlamaları kapsamında Berlin, Stutgart, Frankfurt ve Münih'e de uçuşlar gerçekleştirilecek. Bu seferlere yalnızca karşılıklı uçuş gerçekleştirilen ülkelerin yetkili makamlarınca belirlenen şartları taşıyan yolcular alınabiliyor.

Kırcali'deki mahkemelerden af çıkmıyor

*** Türkiye'deki turizm firmaları yeniden yolcu kapma yarışına girdiler ve habire bilet satıyorlar, fakat bu arada Kırcaali'de 14 günlük ev karantinasına uymayan 8 Türkiye vatandaşıyla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Komşunu çağır, senin çöpünü de atsın

Arabam ve çöp kovası evimizin önünde duruyor, oraya kadar çıkmıştım... Gelen polisler adresimden beni bulup ceza kesmeye kalktıştılar ve komşumun beni ihbar ettiğini belirttiler.

AB kapılarını 1 Temmuz'a kadar kapattı. Ev karantinasına devam kararı

*** Avrupa Birliği'nin dünkü gün aldığı yeni bir karara göre, AB'nin dışındaki ülkelerin vatandaşlarına giriş yasağı, 1 Temmuz'a kadar uzatıldı. *** Yabancılara ve çifte vatandaşlara Bulgaristan'da uygulanan 14 günlük ev karantinası 1 Temmuz'a kadar devam edebilir.

Gün olur gene devran döner, biz birbirimize yardım ederiz

*** Bulgaristan'a gittiklerinde 9 köyün ağası gibi davranıp oradaki akrabalarının onur ve gururunu kıracak şekilde davrananıyorlardı. Şimdi de Bulgaristan'da yaşayanların bir kısmı, o günlerin intikamını alırcasına, Türkiye'deki ekonomik durumu tiye alan paylaşımlar yapıyorlar. *** Geçmişte buradakilerin davranışları yanlıştı, şimdi de oradakilerin ve Avrupa'da bulunanların alaylı tutumu hiç de doğru sayılmaz. *** Gün olur gene devran döner, biz birbirimize yardım ederiz, sahip çıkarız...

Beni ısırmayan yılan bin yaşasın modundayız

*** Memleketlerine geri dönmüşler ve şimdi özellikle sosyal medya üzerinden devletimize ve büyük Bulgaristan Türkleri camiasına o kadar edepsizce ve çirkin hakaretler yağdırıyorlar ki, akla ziyan. *** Hiç düşündünüz mü, acaba, bu insanlarımız neden bu riske girdiler? Yaşlı olan büyüklerimize, karantina sürecinde evrak işlemi yapmamaları gerektiğini hiç anlatan oldu mu? *** Birlik olup, sebebini aramayıp,"of çekmeye" devam edersek, bize her şey haktır...

Ebeveynler dikkat: Çocuğunuz internette istismara maruz kalıyor olabilir

Video paylaşım platformu Youtube'da ortaya çıkan birkaç video kanalı, uygunsuz içerikleri nedeniyle kamuoyundan büyük tepki topladı. Söz konusu içeriklere yönelik tepkilerin büyümesinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaparak söz konusu Youtube kanalında yer alan videolarda aile ve toplum yapısını bozan, genel ahlak kurallarına aykırı ve çocuk istismarı içeren ifadelerin yer aldığının tespit edildiğini belirterek ilgili kurumlara ve savcılığa başvuruda bulunulduğunu açıkladı. Çocukların ilgisini çekecek biçimde animasyon olarak hazırlanmış çok sayıda videonun yer aldığı kanalın ise 516 bin üyesi bulunuyor.

Deliorman'da ne Türk biter ne de bindallı...

*** Nuray, bir nevi yeni bir Bay Toşo kesiliyor başımıza. *** Şimdi Türklüğünden utanıyorlar ve hatta Türkiye'nin yamyamlar ülkesi olduğu inancını taşıyorlar.*** "Zaednost" liberal politikasının ilk ürünleri bu yönde, Sayın İlhan Küçük! *** Keskin bıçak sırtı gibi bir kırmızı çizgi, bu gençleri tamamen bizim bağrımızdan kesip atmış.

Koronavirüs meslek seçimlerini de etkiledi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin 27 – 28 Haziran 2020 olarak güncellenmesinin ardından üniversiteler de aday öğrenciler için tanıtım günlerine başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle tanıtımlar üniversite ziyaretlerinin yanı sıra bu yıl online olarak da gerçekleştiriliyor. Online görüşmelerde bölüm tercihlerinde koronavirüs salgınının etkili olduğunu ifade eden Gayretli, 'Tüm sağlık programları, bilgisayar, elektrik – elektronik, mekatronik, inşaat mühendisliği bölümleri ve mimarlık bölümü yoğun ilgili görüyor' diye konuştu.

Süre aşımına uğrayan pasaportların geçerliği 6 ay uzatıldı

*** Son günlerde çifte vatandaşlık hakkına sahip birçok okuyucumuz, Covid -19 pandemisinin getirdiği yasaklardan dolayı kimlik ve pasaportlarının süre aşımına uğramasından yakınmakta. Bu konuya daha fazla açıklık ve güvence getirmesi için, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Sn. Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu'ndan telefondan kısa bir bilgilendirme rica ettik.

O kötü günler geri gelmesin ve unutulmasın

*** Bizim o dönemde yaşadıklarımızı, genç nesillerimiz de mutlaka öğrenmeli ve unutmamalı diye düşünüyorum... *** O esnada silah sesleri işittim. Koşarak kaldırımın üzerine çıktım, pazarın içerisinden koşup gelenler de oraya yığılmıştı. *** Yüksek sesle, "Adlarımızı istiyoruz!", "Dilimizi istiyoruz!" diye bağırmaya başladık ve oluşturduğumuz uzun kolon, dere boyundan batı istikametine doğru uzayıp  gidiyordu.

AVM'lerdeki market alışverişi yüzde 130 arttı

Koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı olan berber, kuaför, alışveriş merkezleri gibi işletmeler açıldı. Vatandaşın giyim, gıda, kozmetik, eğlence gibi birçok ihtiyacını karşılayabildiği alışveriş merkezlerinin açılması da bu yerlerde geniş kapsamlı önlemler alınmasına neden oldu.
11 Mayıs itibariyle faaliyetlerine başlayan AVM'lerin yeni dönem sürecini değerlendiren İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, 'Toplam cirolarımıza baktığımızda normalde bir alışveriş merkezine 100 kişi geliyorken, 25-30 kişi geldiğini görüyoruz. Yönetilebilir kalabalıklar var. Girişlerde misafirlerimizin ateşlerini ölçüyoruz, sosyal mesafe kurallarına uyarak AVM içerisine alıyoruz. Birçok mağaza da kendi ateş ölçümünü yapıyor, kendi almış oldukları önlemler var. Misafirlerimiz de hassaslar. Alışveriş merkezleri de sahip oldukları yönetebilme kabiliyetleriyle süreci başarılı bir şekilde yürüttüler' diye konuştu.

VERBİS'e kayıt süresi 30 Haziran'da bitiyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle insanlar uzun zamandır evlerinden çalışıyor. Kişiler bu süreçte internet üzerinden sosyalleşti, alışveriş yaptı ve dış dünyayla etkileşime girdi. Şirketler ise bu dönemde uzaktan çalışmaya ve sağlık önlemlerine yoğunlaştı. 2020'nin başında gündeme gelen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na (KVKK) ilişkin şirketlerin Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi'ne (VERBİS) kayıt süresi 30 Haziran'a uzatılmıştı. Mazars Denge Bilgi Teknolojileri Denetim, Güvenlik ve Danışmanlık Partner'ı Ateş Sünbül, sürenin uzatılmasının şirketleri biraz rahatlattığını fakat geri sayımın başladığını söyledi.

Uzak Eğitim Raporu açıklandı: İlkokul öğrencileri yüz yüze eğitimden yana

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim ile tanışan öğrenciler için, bu sürecin faydalı olup olmadığı tartışılırken, öğrencilerden, öğretmenlerden ve velilerden bu sorunun yanıtı geldi. İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Antalya illerinde öğrenciler, veliler ve öğretmenlerle gerçekleştirilen anketin sonuçları açıklandı. Raporda, öğrencilerin bu sürece devam edip, etmek istemedikleri, velilerin görüşleri ve öğretmenlerin önerileri yer aldı.

Evde çocuklarınızla teknolojiyi kullanarak yapabileceğiniz etkinlikler neler?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından dolayı uzmanlar 'Evde Kal' çağrısı yaparken okullarda da online eğitim modeline geçildi. Bu dönemde Bilfen Okulları dahil pek çok okul tüm alt yapı çalışmalarını tamamlayıp öğrencileri ile 'Dijital' platformlarda buluştu. Bu dönemde okullarda her yıl mayıs ayının ilk haftası kutlanan Bilişim Haftası kapsamında pek çok etkinlik de online ortama taşıdı. Bilfen İlköğretim Kurumları Bilişim Teknolojileri Bölümü de öğrencilerin ebeveynleriyle birlikte yapabilecekleri 99 farklı etkinlik hazırladı.

Kapıkule, Dereköy ve Hamzabeyli'den rahatlıkla giriş çıkın yapmayı pek heveslenmeyin...

*** Şimdilik sakın Kapıkule, Dereköy ve Hamzabeyli sınır kapılardan rahatlıkla giriş çıkın yapmaya pek heveslenmeyin, çünkü sınırın iki tarafında hiç beklenmedik bir kargaşanın tam ortasında bulabilirsiniz kendinizi.*** Ama asıl geri dönüşü düşünmelisiniz. Sınırı geçebilmenin bir garantisi bulunmuyor. Bir şekilde geçmiş olsanız bile, kendinizi direkt devletin gönderdiği karantina öğrenci kamplarında bulabilirsiniz.*** Bazıları sınırda otobüslerine geçiş izni verilmeyeceğini bile bile yola çıkıyor ve yolcularını mağdur ediyorlar. Bir de sınır kapısını yürüyerek geçilmesini isteyen turizm firmaları türedi.

Toplam 512 haber.