Güncel

Güncel Haberleri

Hüseyin Hafızov: Vatan ve ana vatan konuları tartışılamaz...

*En çok sevilen ve beğenilen siyasetçi olarak tanınan Hüseyin Hafızov, ilk kez bir yerel medya önünde demeç verdi. * Cumhurbaşkanının yersiz ve zamansız sorusu bizim toplumun her temsilcisini derinden üzmüştür. * Bulgaristan'daki hiç bir Türk asıllı vatandaşımızın duyguları rencide edilemez. Ülkemizde yaşayan bütün etnosların temsilcileri için tek vatan Bulgaristan'dır, ayrıca biz Türkler için ise ana vatanımız Türkiye'dir.

Sevgimiz, herkesin nefretinden daha büyüktür...

* Ülkemizde, birileri Türkleri görmezden gelip, Roman asıllı vatandaşlarımıza çeşitli bakanlıklar ve makamlar vaat etmekte. * Diğerinin Reis-i Cumhur sıfatı var ve başlıca görevi ülkenin birlik ve beraberliğini koruması gerektiğini kavramaktan yoksun. * Günümüzdeki siyasî kargaşa ve kaos ortamları her ne kadar bizleri yakın zamanda kötü olayların beklediğini işaret etmiş olsalar da, Bulgaristan'daki Türk Toplumunu kimsecikler görmezden gelmemeli veya yok saymamalı diye düşünmekteyim.

Gazi Nuri Turgut Adalı unutulmadı

Ne oldu şimdi?

* İnat edercesine gidip şapur şupur Bulgaristan'ı ele geçirmiş mafyanın yanaklarından öpüyordu... * Ne oldu şimdi?  Türkiye'yi ve göçmenleri birer korkuluk olarak işaret ediyordunuz * Bu seçimlerin kaybedenleri arasında, "birlik ve beraberlik" çığırtkanlığı yapanlar ön sırada yer almakta.* Bizler, kahpe kızıl totalitarizmi yere devirdik de geldik ana vatana.

Son anda ortaya büyük bir sorun çıktı

* Son dakika edindiğimiz bir bilgiye göre, bir çok sandık görevlisi son anda değiştirilmiş ve yarın sabah seçimlerin bir kargaşa ortamında başlaması bekleniyor. Bir sözle, birileri yine yapacağını yapmış gibi gözüküyor...

Ramadan Yusuf gibi cesur ve yılmaz savaşçı olabilmek...

* Kırcaali şehir merkezinde tam 19 Türk Bayrağı dalgalandırmıştı. * Bu denli bir başka cesurluk ve kahramanlık örneğini ben dedemden, babamdan veya başkasından hiç duymamıştım.* Türk halkımıza karşı beslediği derin ve tükenmez sevgisinden bahsetti  bana.* Bizler birer Türk evladı olarak, tıpkı Ramadan Arif Yusuf gibi birer cesur ve yılmaz savaşçı olmalıyız. Milli bilincimizi asla başka kimseciklere satmamalıyız...

Milli Kahramanımız Osman Kılıç'ı Yitirdik

Osman Kılıç: “Türkiye Cumhuriyeti, bütün Türk ve İslam aleminin umudu olarak bir devlet ve kuvvettir. Ben, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı sayesinde kurtuldum. Onun için, Kıbrıs’ta, Balkanlar'da, Bulgaristan’da, Batı Trakya’da bir miktar Türk varlığı varsa, bu Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcudiyetine bağlıdır.”

Toplum mühendisliği, algı operasyonları ve beyin yıkamalar

*** Hiç üzülmedim değil, çünkü dar kılıfa sokulması istenen bizzat bizim kendi insanımızdı, buna ise gönlüm rıza göstermez.*** Türk azınlığının ciddi bir derdi ve sıkıntısı varsa, Doğan ve Peevski bizzat kendileri Ankara'nın yolunu bulurlar...*** Kırcaali gazetesi, bu başlığı atarken neyi amaçlıyor ve neyi pazarlıyor? *** Savunmasız insanlarımıza zaten her seçim öncesi ve sonrası, çağımıza hiç uygun olmayan, birer tipik köle muamelesi yapılmakta.

Yeni bir kimlik oluşumunu, dönüşüm ve değişim süreçlerini bitirdik mi - ( 2.)

* Bazı ilgili çevreler, bunun tam tersini düşünüyor ve çeşitli strateji planlarını devreye sokarak bir nevi Trakya bölgesinde ve Türkiye'de güçlü bir Bulgaristan diasporası oluşturmak arzusu peşindeler.* Kapı komşumuz Bulgaristan'ın bu emellerini yasak edemeyiz, fakat bizim göçmen camiası da buna alet edilmemeli. * Türkiye'de yaşayıp, bu devletin bütün olanaklarından ve nimetlerinden yararlanıp ama kendilerini sadece Bulgaristanlı, ya da dosdoğru Bulgar zanneden bireyler ve mini topluluklar ortaya çıkabilir mi ileriki yıllarda?

Yeni bir kimlik oluşumunu, dönüşüm ve değişim süreçlerini bitirdik mi - ( 1.)

* Aslında diaspora nedir? Bu kavramı, ana vatan dışında yaşayan herkes için kullanılır. * Bulgaristan ise bizim doğup büyüdüğümüz memleketimiz, fakat ana vatanımız ise Türkiye Cumhuriyeti'dir ve bundan dolayı, o topraklarda yaşayan kardeşlerimiz doğal olarak oradaki Türkiye diasporasını oluşturmakta. * Zorunlu göçün 32 yılında, artık yeni bir kimlik oluşumunu, dönüşümü ve değişim süreçlerini bitirdik diyebiliriz mi? Yerli Anadolu ve Trakya halkı ile aramızdaki “farklılıklar” ve “benzerlikler” nelerdir? Ana vatanı, kalplerimizde idealleştirerek döndük, bu eski ecdat topraklarına...

Cebel Belediye Başkanına Sorular. DPS Hatasını Anlamış Mı, Yoksa Sebep Başka Mı?

* Eski dönemlerde oylar tartışmasız tek bir partiye gidiyordu - DPS. Ama son yıllarda durumlar değişti. * Hangi belediye başkanı? Seçildiğinde Cebel Derneği hayırlı olsun ziyaretine gitmek için randevu talep edip bir buçuk yıldır asgari nezaket gösterip cevap dahi vermeyen belediye başkanı. Bu gün Bal-Göç'e özellikle ona neden cevap vermediğini sormak için gittik. * Sınırda ninemizi tartaklayanların, camide namaz kılarken, Sofya'da insanımızı tekmeleyenlerin idol kabul ettikleri bir kişinin büstünün önünde kimse diz çökemez. Çökenler bizden olamaz, bizi temsil edemez.

Demokrasi Dersi

*** Onu, uzun zamandır bir İnsansever olarak kabul ettiler, çünkü ondan çok önce hayırseverliği, profesyonelliği ve özverili çalışmasıyla sağlıklarına önem verdiğini kanıtlamıştı. Çevremizdeki insanlara hizmet verilmiyorsa, insaniyetçilik ve vatanseverlik nedir ki? *** Dünyada kötülükler de var ama iyilikler de gelişmektedir. Boş konuşanlar var, ancak dürüst çalışanlar da çoğalmaktadır. Sebepsiz küstahlar var, ama mesleğine kendini adamış; her gün kendini geliştiren, şan, şeref ve şöhret için değil, alçakgönüllü insanlar da var.

Tuz kokarsa çaresi nedir...

*** Bazen sırf anavatanın havasını ve toprağını koklamak için günübirlik Edirne'yi ziyaret ettiğim de oluyor. *** Bazı tanıdık simalar, güya Türkiye'nin safında yer tuttuklarını belirtiyorlar, fakat aynı zamanda gidip buradaki FETÖ örgütü militanları ile samimiyetlerine devam ediyorlar. *** İnsanlarımız ve hele de genç nesiller, Bulgaristan'daki FETÖ militanları tarafından, medya ve sanal alem enstrümanları sayesinde zehirlenmeye devam edilmekte.

Hristo İvanov, Türkiye ziyareti gerçekleştiriyor

*** Hristo İvanov ve beraberindeki heyet iki gündür Türkiye ziyareti gerçekleştiriyor. *** "Bizim partimiz herhangi bir etnik ayrımcılık yapmıyor ve var gücümüzle ülkemizin tamamen demokratikleşmesi için mücadele etmekteyiz. Umarız Türkiye'de yaşayan göçmenler tarafından da haklı davamız büyük destek bulur..."

Türkiye Bursları ile tanışalım...

Türkiye Bursları 2021 başvuru tarihleri nedir? Türkiye Bursu başvuru nasıl yapılır? YTP Türkiye Bursları kimlere verilir? Türkiye Bursları 2021 başvuru tarihleri nedir? Türkiye bursu başvurusu nasıl yapılır? YTP Türkiye Bursları kimlere verilir?

Bir yıla veda ederken

Zor bir yılın sonuna gelindi. Yılın bilançosu hepimiz için çok ağır oldu. Her gün aldığımız ölüm haberleri ile sarsıldık. Asabımız, huzurumuz ve ekonomimiz bozuldu. İnşallah, yeni 2021 yılında birazcık daha mutlu bir yaşantımız olur! Bütün okuyucularımın yeni yılını kutluyorum! Bugün, yıl için yazdıklarıma bir göz attım ve dikkatinize bazı kısa metinler sunuyorum...

34 plakayla yapmasınlar bunu ba...

"Aga, bu kaldırım karolarından herkes beş on tane alıp evine götürüyor, fakat bizim İstanbullu bırçetler abartmış ve bütün arabayı doldurmuşlar. Bir de, 34 plakayla yapmasınlar bunu ba..."

Selamlar Köyü Macurları

*** Birinci Dünya Savaşı'nda Selamlar köyünü kuranların çocukları ve torunları askere alınmışlar ve birçok cephede savaşmışlar. Çanakkale Cephesi savaşlarında Selamlar köyünden otuz beş ( 35 ) genç şehit olmuş.

Toplam 512 haber.