Bulgarca

Bulgarca Haberleri

ТУРЦИЯ СПРЯ БЕЖАНСКИЯТ НАПЛИВ КЪМ БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА

След като нелегалните бежанци,намиращи се в различни краища на Турция,бяха подмамени от появилите се в собствените им интернет групи фалшиви новини и призиви,че Турция ще отвори границите си и спокойно ще могат да преминават в България и Гърция,то през изтеклите почивни дни хиляди мигранти групово или поиденично се предвижиха до крайграничните зони на Тракийската част на страната,където обаче ги посрещнаха мобилизираните служители на полицейските, жандармерийските и гранични специализирани сили на Турската държава.

„Турското робство” или пет века българско ядене и пиене на корем

Какво са правили българите по време на петвековното „турско робство”? За да си отговорим на този въпрос, трябва да се върнем назад в историята.

ИЗВИНЕНИЕТО...

Докато наблюдавах екзалтиращата девалвация на тази думичка, у мен се породиха разни помисли в друга насока.

МАСКИТЕ ПАДНАХА!ДПС ПОКАЗА ИСТИНСКОТО СИ ПРЕДАТЕЛСКО ЛИЦЕ!

На 28.03.2019 г. ДПС чрез кмета на Кърджали Хасан Азис официално от ефира на БНТ се обяви против статута на национално малцинство. С този подъл акт ДПС се нареди до крайните националисти от АТАКА, ВМРО и НФСБ и се включи в тяхната истерична атака срещу инициативата на ДОСТ за признаване на национални малцинства в България.

ДПС се превърна в емблема на срама

Вие, господа превърнахте тази идея в емблема на СРАМА не само за Българските мюсюлмани, но и за цялата страна. Трансформатори на тези идеи бяха хората, които влязоха по цървули в политиката и за десетина години станаха мултимилионери! Не ни е страх да ви назовем и по имена! И това ще последва скоро. Толкова години плашите хората с етнически конфликт, насаждате страх от повторен възродителен процес, а не разбрахте едно - че вие не сте гарант, а заплаха за етническия мир в страната.

Санстефанските митове и българските комплекси

Смяната на османското върховенство с руско владичество, подпечатано с договора от Сан Стефано, е всичко останало, само не и освобождение, продължава проф. Цветков. Той обръща внимание и на един важен аспект от по-новата история на страната - за комплекса на българите, че някога са били роби. Това, според него, е крайно ирационално и дори вредно за съвременните отношения на българската държава със съседите й.

ПОЗИЦИЯ НА КАСИМ ДАЛ ЗА ФИЛМА "ДВЕ ВЕРСИИ" – НЕРАЗКАЗАНИ ИСТОРИИ ЗА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС (ЧАСТ 2)

Авторът на филма прокарва линията за двете гледни точки, с което по същество изопачава образа на жертвите, като ги свежда до бунтуващи се терористи, които освен, че отказват да си сменят имената, извършват и десетки терористични актове. Естествено се премълчава, че терористичните актове удобно подготвят почвата за да започне масовата кампания за смяна на имената. Услужливата памет ни изневерява и когато трябва да си спомним, колко от атентаторите от Гара Буново са агенти на Държавна сигурност.

Обръщение на Председателя на ПП ДОСТ г-н Лютви Местан

На 8ми декември 2018г. сайтът ни бе пробит и замърсен с провокативни и откровено заплашителни материали. Преди това в продължение на месеци той е обект на злобни коментари, които се продуцират от добре организиран център. Вътрешна проверка на администраторите показва, че огромен процент от враждебните коментари, макар да са скрити зад различни фалшиви имена, водят до общо 3 IP адреса. Атаката се разгръща и във Фейсбук пространството. Регистрирани са около 10 фалшиви профила на името на партията ни , разбира се със снимката на Председателя.

ЛЮТВИ МЕСТАН; „ С НОВАТА СИ МЛАДЕЖКА ОРГАНИЗАЦИЯ ДОСТ СТАВА ОЩЕ ПО-СИЛНА И ЖИЗНЕНА ПАРТИЯ. 

Явно е, че не се иска нашето укрепване и разширяване, но успешно преодоляваме всички затруднения и днеска вече сме много по-силни и задружни. Свободолюбивите по души и носещи чувството за отговорност млади хора, препълнили залата в Пловдив бяха предимно лекари, инженери, учители и студенти. 

Експерт: Върви се към радикализация на нашето общество и на нашите мюсюлмани

Има нещо изключително гротескно в това, което се случва, но то има своите политически измерения, смята Михаил Иванов. Той напомни за законопроекта на ВМРО за промяна на Закона за вероизповеданията, като го нарече "мракобесно творение" и определи реакцията на турците в Общинския съвет на Стара Загора и реакцията на Главното мюфтийство за замяната на имената като основателни: „Всъщност става дума наистина за продължение на Възродителния процес.

КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД ПАРАВАНА НА ПРОЕКТА "ДИАЛОГ" ?

Пиша за проекта "ДИАЛОГ". Именно е проект точната формулировка. Целите на финансиорите на този проект ни са ясни. Истинската цел на този проект не е да съберете всички Български граждани по света под един чадър. Мегаполисът Истанбул също не е избран съвсем случайно. Параван и уловка е, че най - много Български граждани по света живеят в Турция.

ЕДИН АВСТРАЛИЕЦ В ОСМАНСКАТА АРМИЯ

Д-р Райън, който е на служба в новоучредения османски "Червен полумесец", мюсюлманският вариант на "Червения кръст", е радостен да вечеря с човек, който говори английски. От дълго време не е разговарял на майчиния си език, а все още слабо говори турски. Двамата вечерят в един гръцки хан в София. МакГахан споделя и анализира новините за наближаващия военен конфликт с австралийския доброволец.

Капитан Андреево да е Капъкуле а Капъкуле да е Капитан Андреево

700 000 хил. на месец за дизинфекция. На ден 400 камиони × 20 евро и 1000 коли по 3 евро без автобуси=12 000 евро на денннн × 30 дни=360 000 евро на месец .....Е.ати и кражбата и всички се правят ,че не знаят нищо. Точно като Слави Трифонов и неговата песен.

Докога ще ме правите на идиот?

Днес нямах време да чета български сайтове. Та питам - Цацаров повдигна ли най-после обвинения на Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Ангел Джамбазки? Поиска ли свалянето на имунитета им?

Турски политолог: На турците им писна да виждат лидери, които се подмазват на Европа

Всеки един народ си има своя т.нар. "политическа култура", по която хората са свикнали да живеят. Разбира се, че президентската система е нова и ще предизвиква много проблеми за турското общество. Все още не са отбелязани подробностите на тази система. Например не се знае колко заместници ще има президентът или колко и какви министерства ще има държавата. Затова, без да знаем всички подробности на президентската система, които ще бъдат напълно подготвени и ясни до предстоящите избори през 2019 г., ще бъде малко рано да говорим за проблемите, които ще причини

Toplam 34 haber.